Cum sa realizezi arborele genealogic acasa?

Vine un moment in viata in care ne dam seama ca radacinile sunt mai importante decat multe alte lucruri palpabile, dar efemere. Tot ceea ce insemnam noi ca oameni provine din genele noastre si este important sa ne cunoastem istoria si trecutul pentru a ne intelege mai bine pe noi.

De ce este bine sa stii sa faci un arbore genealogic? Pai este benefic din mai multe perspective. In primul rand, pentru tine, pentru momentele din viata in care simti nevoia sa te raportezi la ceva, sa simti ca apartii unui loc, unei situatii, unor oameni si apoi poate fi un cadou minunat pentru parintii sau bunicii tai. Este totodata o dovada a faptului ca te mandresti cu ai tai, cu ceea ce reprezinta ei pentru tine si cu conditia ta umana, pana la urma.

De ce elemente ai nevoie pentru confectionarea arborelui? Carton, vopsea, lac, o cutie din lemn, sticla, adeziv.

Pasi de urmat in confectionarea arborelui

1.   Fa rost de o bucata de carton si decupeaz-o in forma de copac.

2.  Achizitioneaza o cutie-rama din lemn cu geam de sticla.

3.   Aplica gips peste carton si lasa-l sa se intareasca.

4.   Vopseste copacul in nuante de maro pamantiu.

5.  Dupa ce se usuca vopseaua, aplica lac pentru a-i da stralucire.

6.   Lipeste cu adeziv copacul de cutie.

7.   Aranjeaza pozele in cutie, astfel incat la baza copacului sa fie familia si copiii, apoi, pe ramuri separate parintii mamei si parintii tatalui si asa mai departe.

8.   Ataseaza cutiei capacul in forma de sticla pentru a proteja de praf si alte elemente straine creatia pe care tocmai ai realizat-o.

 

 

 
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *