Cum sa plantez lalele in gradina?

Lalele sunt unele dintre cele mai minunate flor de primavara, asa ca, pentru a avea si tu in gradina, trebuie sa le plantezi inca din aceasta toamna. Pentru a planta lalele in gradina aveti nevoie de cateva reguli de baza ca sa le plantam:

1. Alegeti un bulb tare si ferm. Bulbii care sunt moi ssau care au diferite substante in ei nu sunt buni, va trebui sa avem bulbi sanatosi luati fie de la piata, fie de la altcineva.

2. Pregatiti locul de plantare. Lalele cresc in toate solurile, asa ca le puteti planta oriunde, insa, cel mai indicat este sa le plantati la 2-3 zile dupa ploaie. Locul ideal unde trebuie plantata o lalea este intr-o zona unde soarele ajunge si unde umbra nu prea ajunge. Solul va fi curatat de bolovanii mari si veti afana un pic solul pentru a-l oxigena.

Incepe plantarea

  • Folositi o lopata si faceti gaurile unde veti planta lalelele. Adancimea va fi de 2-3 ori mai mare decat bulbul de lalea, daca de exemplu, bulbul are 5 centimetri, e bine sa sapati o groapa de 15 centimetri. Veti pune in fiecare gaura cate doi sau trei bulbi de lalea.
  • Afanati solul, maruntind pamantul si eliminand radacinile sau alte obiecte din zona.
  • Bulbul de lalea va fi asezat cu varful in sus.
  • Bulbii vor fi asezati in mod aleatoriu, la distante de 10 cm intre ei.
  • Puteti alege sa plantati cate un bulb in fiecare gaura, astfel, daca un bulb este bolnav, nu ii va imbolnavi si pe ceilalti.
  • Dupa ce ati aranjat bulbii bine, acoperit-i cu pamant, insa nu batatoriti sau apasati pe pamant, pentru a nu-i deranja, oricum, ei se vor aseza dupa prima ploaie.
  • Udati bulbii daca nu a plouat foarte mult in ultima vreme. Daca solul are apa indeajuns, nu mai udati, asteptati ploaia.Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *