Cum sa inlaturati un tapet de perete

Tapetul de perete este un artificiu frumos in orice camera, insa, atunci cand acesta devine invechit trebuie inlaturat. Astazi va vom explica in cativa pasi simpli cum puteti inlatura un tapet de perete pentru a-l inlocui cu altul nou sau pentru a aplica var sau vopseluri.

eliminare tapet

1. Pregatirea camerei

Asezati cateva carpe ude la baza pertilor inainte de a fi detasat tapetul. Scoateti toate placile ce ar putea tine in loc tapetul, de la lambriuri pana la margini si canturi din lemn sau plastic.

2. Scobiti tapetul

Creati mici gauri in hartia tapetului pentru a permite solutiei de inlaturare in hartie.

3. Creati o solutie care sa moaie tapetul

Exista in comert zeci de solutii pentru inlaturarea hartiei. E bine sa folositi si balsam de rufe cu apa. Pentru a puveriza pe perete folisiti un pulverizator.
E important ca apa care e pulverizata sa fie fierbinte!

4. Pulverizati de mai multe ori in intervale de timp

E bine sa lasati ca solutia sa inmoaie hartia si sa intre in ea. Dupa ce ati pulverizat o data, mai puverizati inca o data dupa 15 minute.

5. Incepeti sa inlaturati tapetul

Apucati bucati de tapet din coltul de jos si trageti in sus. Folositi un cutit acolo unde nu e permisa eliminarea hartiei cu mana. Repetati pasii pana eliminati tot tapetul.

6. Curatati peretele dupa inlaturarea tapetului

Intr-o galeata amestecati detergent de vase cu apa foarte fierbinte. Utilizati un perete pentru a sterge peretii. Spalati bine si cu atentie pana eliminati toate urmele de adeziv din tapet. Dupa ce ati spalat bine de tot peretele, clatiti-l cu apa curata si stergeti-l cu un prosop uscat.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *