Cum sa faci o fantana arteziana dintr-un cauciuc vechi

Suntem fanii inovatiei si creatiei, asa ca, de cele mai multe ori obisnuim sa reconditionam lucruri vechi pentru a le folosi in designul interior sau exterior. De data aceasta este vorba despre un cauciuc de tractor, destul de vechi care nu mai era folosit. Cel mai probabil majoritatea oamenilor l-ar arunca sau s-ar chinui un pic sa scape de el pentru ca nu oricine este doritor in a lua un cauciuc.

Noi am gasit o modalitate mai buna de a folosi un cauciuc vechi, asa ca i-am gasit o intrebuintare ingenioasa si decorativa, asa ca am creat o fantana arteziana.

Imagini cu fantana arteziana

fantana arteziana din cauciuc

fantana arteziana din cauciuc 2

fantana arteziana din cauciuc 3

Cum se face:

Pentru a realiza aceasta fantana arteziana, aveti nevoie de un cauciuc, fie de dimensiuni mici, fie de dimensiuni mari, un dispozitiv de taiat, iar pentru ca acest cauciuc are si sarma pe interior, am folosit un fierastrau electric.

  • Dupa ce ati taiat cauciucul, este important ca in locul in care doriti sa il amplasati, sa sapati o groapa care sa fie un pic mai mare decat cauciucul, iar pe fundul gropii sa puneti nisip.
  • Asezati cauciucul, iar peste acesta puneti o folie din plastic, sau chiar din cauciuc. Pe piata actuala se gasesc numeroase modele de folii special realizate pentru piscine sau iazuri, care ofera rezistenta si calitate micii noastre constructii.
  • Aveti nevoie de un propulsator de apa, pe care il gasiti la magazinele de specialitate. Anumite modele de propulsoare de apa functioneaza cu energie solara. Pretul unui astfel de dispozitiv este de aproximativ 150 lei.
  • Pietre de rau sau de munte. Acestea se pot procura usor daca aveti muntele prin apropiere, iar in caz contrar, puteti cumpara de la un magazin de specialitate.Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *