Cum sa faci o alee de mozaic

Mozaicul este una dintre cele mai vechi arte recunoscute. In traditiile europene in urma cu multi ani foloseau mozaicul pentru a crea figuri si tablouri. Astazi, mozaicul reprezinta o arta in designul exterior si interior. Pentru a crea o alee de mozaic nu aveti nevoie de multe calitati, totul poate fi facut home-made de catre dvs. O sa va explicam in cativa pasi cum sa va creati o terasa sau o alee de mozaic.

1. Instalarea bordurilor de metal

Veti avea nevoie de cateva borduri de metal cu unghiuri ascutite si granite drepte. Pentru a realiza acest lucru taiati metal in fasii suptiri si lungi.
Liniile de metal se vor baga intr-un sant mic de circa 3-4 centimetri.
alee de mozaic - instalare borduri de metal

2. Escavati zona

E bine ca aleea sa fie escavada la circa 5 cm mai jos decat nivelul normal. Indepartati solul si faceti totul la nivel dupa escavare.

3. Adaugati granitul

Am folosit ca roca granitul. El va fi spart in bucatele sau direct cumparat asa. Incepeti de la un colt de curte si adaugati bucati de granit bucatit aleatoriu.
alee de mozaic - instalare placi
alee de mozaic - instalare placi 2

4. Instalarea pietrelor diverse

Dupa ce acestea au fost taiate si v-ati asigurat ca sunt la aceeasi inaltime, puteti sa creati modelul de mozaic. Veti crea un adeziv in care veti pune piesa glisand-o inainte si inapoi pana o veti aduce la nivel.

5. Completarea spatiilor libere

Dupa ce piesele relativ mari au fost prevazute in locul lor, e si normal sa ramana mici sau mari spatii in diverite locuri.

Pentru ca aspectul de mozaic sa fie complet, adaugati pietris si pietre cu accente decorative in aceste locuri. De la granit descompus, pana la piatre de munte pot fi adaugate cu toate aici. Exact cum vedeti in imaginea de mai jos.
alee de mozaic - adaugare pietre si pietris
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *