Cum sa amenajezi holul

E cert ca holul este prima incapere care face „cunostinta” cu vizitatorii, iar acesta trebuie sa faca o impresie cat mai buna. De exemplu daca stam la bloc, holul din casa este cel care are legatura cu exterior, iar cel mai des acesta trebuie sa arate bine pentru a face o mai buna impresie celorlalti.

Cum amenajam un hol ca sa arate modern si conform specialistilor? Trebuie in primul rand sa acordam o atentie superioara acestei incaperi chiar daca are o utilitate mai redusa.

1. Nu aglomerati niciodata holul cu obiecte. Fiind o incapere si asa destul de mica, nu mai are rost sa il aglomerati cu frigidere, masini de spalat, tablouri mari, pantofare imense sau alte obiecte de mobilier ce afecteaza in primul rand buna circulatie prin el.

2. Culorile adoptate pentru hol trebuie sa fie deschise, asa incat incaperea sa para cat mai mare. Daca optam pentru culoarea alb, bej, albastru deschis, este perfect. Nu trebie sa dam impresia de spatiu obositor sau stramt, asta conteaza.

3. Daca holul are legatura cu livingul este important ca parchetul sa fie o continuitate sau sa fie la fel, atat pe hol cat si in living. Daca cream un oarecare tampon intre cele doua, alegand culori sau texturi diferite vom crea un disconfort vizual.

4. Optati pentru decoratiuni florale, simple, nu de mari dimensiuni care sa dea un aer de relaxare holului. Nu puneti masute pe hol pentru ca aici nimeni nu sta, de asemenea, nu au ce cauta scaune, scule sau alte obiecte ce nu au ce cauta in acest loc.

5. Televizorul nu sta pe hol si cel mai probabil nici in bucatarie. Chestia cu pusul televizorului suspendat undeva pe hol nu mai este la moda si niciodata nu a facut parte din design.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *