Cum sa amenajati o mansarda

Amenajarea mansardei reprezinta o provocare pentru toti cei care detin asa ceva. La prima vedere, pare ceva foarte maret si complicat de realizat, tocmai de aceea multa lume se fereste de conceperea unui astfel de proiect din teama ca nu va putea fi dus la bun sfarsit. Totusi, daca detineti o mansarda ar fi pacat sa nu profitati de ea, pentru ca este un spatiu de care v-ati putea bucura si in care ati putea sa va dezvoltati un hobby.

Majoritatea asociaza mansarda cu o incapere dedicata artistilor, probabil raportandu-se la proza sau la versurile anumitor scriitori care pomenesc in operele lor de artistii care creeaza in mansarde si poduri. Fie ca doriti sa creati un aer boem pentru mansarda dumneavoastra, ori fie ca doriti sa o transformati intr-un atelier de lucru in care sa va dezvoltati un hobby tehnic pentru timpul liber, noi va furnizam cateva idei care sa va ajute sa demarati proiectul.

Simplitatea este cea mai buna cale. In mansarde, de obicei, problema este ca nu intra suficient de multa lumina. Pentru a da un plus de luminozitate, folositi o vopsea deschisa la culoare.

O singura culoare este de ajuns. Mai mult ca sigur ca imaginatia dumneavoastra debordeaza si va ganditi la diverse combinatii cromatice, cat mai interesante si mai indraznete, insa va sfatuim sa va opriti la o singura culoare pentru a evita sentimentul de aglomeratie in mansarda.

Un plus de originalitate. Avand in vedere ca este vorba de o mansarda, puteti sa ii adaugati elemente care sa o diferentieze de celealte camere. In ultimii doi ani, a devenit la moda caramida. Aceasta se integreaza perfect intr-o mansarda.

Design personal. In cazul in care doriti sa va transformati mansarda intr-un spatiu dedicat unui hobby artistic sau unei pasiuni de acest gen, puteti sa expuneti spre exemplu o pictura sau o creatie personala care sa intregeasca aerul boem al mansardei dumneavoastra.

Lemnele de sustinere. Orice mansarda este dotata cu stalpii de sustinere. In general, acestia sunt confectionati din lemn. Puteti lacui lemnele de sustinere sau sa le accentuati vopseaua, asfel incat ele sa para ca fac parte din decor, pe langa functia lor utilitara.

Impartirea spatiului. Mansarda este de doua tipuri: mansarda intr-o singura apa si mansarda in doua ape. Daca dispuneti de o mansarda intr-o singura apa, incercati sa nu o aglomerati si sa folositi doar strictul necesar, cu piese de mobilier cat mai mici. Daca aveti o mansarda in doua ape, puteti imparti spatiul in zona de lucru si zona de relaxare, separate prin stalpii de rezistenta.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *