Cum sa alegem pardoseala de lemn

Pardoseala din lemn este una dintre cele mai sanatoase si durabile, dar totodata placute pardoseli dintre cate exista. Daca v-ati gandit sa va instalati asa ceva trebuie sa stiti cateva lucruri inainte.

Nu va ganditi cand spunem „pardoseala din lemn” deja la clasicul parchet confenctionat din esente tari. Cu siguranta, acel parchet clasic si masiv este durabil, dar nu este atat de incantator.

Lemn stratificat: ca un fel de sanvici, se suprapun straturi diferite de esente diferite de lemn avand fiecare un comportament diferit fata de temperatura si umiditatea din mediul inconjurator.

Lemn stratificatPardoseala din lemn stratificat poate fi folosita in incaperile cu risc crescut de umezeala si de temperatura, acesta rezista cu brio oriunde este pus. Cele mai indicate spatii pentru a pune lemn stratificat sunt bucatariile si baile, rareori il veti gasi si in crame.
Pardoseala din lemn stratificat poate fi raschetata, asta doar in cazil in care are mai mult de 5mm grosime, daca are doar 3mm aceasta optiune nu este posibila.

Parchet laminatPardoseala laminata: Deseori este compusa din 3-4 straturi diferite si confectionata din diferite materiale, lipite cu adeziv intre ele. Se foloseste imbinarea de tip „click”, doua placi se imping intr-una astfel devenind un tot unitar. Exista si pe piata sisteme click, cel mai bun fiind cel „Click Unilin”, totodata fiind si scump.

Parchetul laminat este cu atat mai bun cu atat este mai subtire, rezistenta sa fiind data de stratul de deasupra, unul de 5 mm fiind destul de suficient. Majoritatea meseriasilor montatori de parchet va vor recomanda intotdeauna parchetul subtire si nu pe cel gros, asta ramanand la alegerea dvs.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *