Cum iti alegi fereastra?

Fereastra este foarte importanta locuintei noastre si trebuie sa stii cum iti alegi fereastra pentru a avea un aspect placut dar si o izolare buna. Existe 4 criterii dupa care trebuie sa te ghidezi in alegerea ferestrei potrivite: materialul, durabilitatea, izolarea si design-ul.

1.Tipul de tamplarie

Materialul de baza poate fi lemn stratificat, aluminiu sau PVC. O fereastra cu tamparie PVC are avantajele ca nu necesita vopsire, se curata usor, nu rugineste, este rezintenta la foc si asigura un plus de izolare termica si fonica.

2.Durabilitate.

Profilul din PVC trebuie sa sustina atat greutatea pachetului de sticla, cat si buna functionare a sistemului de feronerie. Aceste ferestre au o durata de viata estimata la peste 50 de ani, daca sunt montate si intretinute corespunzator.

Izolare termica si fonica

Peste 40% din pierderile de caldura ale caminului se pot realiza la nivelul ferestrelor. Pentru o izolare termica si fonica optima, este bine ca profilele din PVC sa aiba 5 sau 6 camere interioare si o latime de incastrare in zid de minimum 70mm. In plus, fereastra trebuie sa includa un pachet de sticla cu 2 sau chiar 3 foi de geam.

Design

Si nu in ultimul rand, esteticul conteaza foarte mult. Scapa de monotonia culorii albe si indrazneste sa alegi si alte culori sau modele.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *