Culorile anului 2016 in design interior: Rose Quartz si Serenity

Pantone a anuntat oficial care sunt culorile anului 2016 in design interior. Daca in anul 2015 culoarea care a predominat in lumea modei si a design-ului interior a fost “marsala”, o culoare puternica si impunatoare, anul acesta este despre calmitate si puritate.

marsala-culoare-living-modern

Cele doua culori alese de institutul culorilor, Pantone, sunt Rose Quartz si Serenity, perfecte pentru design-ul interior si nu numai.

rose-quartz-serenity-2016

Asemanator culorii “roz-bombon”, Rose Quartz este calm si imbietor, in timp ce Serenity face parte din categoria bleu-rilor, ducandu-ne cu gandul la cerul unei dimineti de vara. Cele doua nuante combinate formeaza un deosebit mov-lila fumuriu.

living-modern

Aceste culori pot fi prezente in interiorul unei incaperi ca si culori principale sau pot fi prezente in detalii si decoratiuni. Rose Quartz si Serenity sunt ideale pentru camera copilului, dar vor aduce un ton delicat si romantic in orice dormitor, living, sufragerie sau chiar in bucatarie.

year-2016-culoare-anului

Daca alaturam  celor doua nuante alese, Rose Quartz si Serenity, culori neutre, precum alb, negru, bej natural sau violet fumuriu, vom obtine un design echilibrat.

Pentru un design vibrant, adauga accente de culoare precum violet sau bleu-deschis fumuriu.

rose-quartz-serenity-culori

Pantone este institutul culorilor, recunoscut in intreaga lume de catre cele mai mari brand-uri si designeri ai momentului. Pantone ajuta companiile sa aleaga cele mai potrivite culori pentru brand-urile sau produsele acestora pentru a atinge nivelul competitiei. Sloganul Pantone este:

“Atunci cand 80% din experienta umana este filtrata prin intermediul ochilor, noi intelegem ca alegerea culorilor este vitala.”

Crezul activitatii Pantone este acela ca, pentru a atinge succesul, este important ca brand-urile sa isi poata diferentia si conecta produsele pentru a putea ajunge la consumatori. Pantone isi propune sa imbine stiinta si emotia culorilor pentru a crea un pachet de solutii pentru fiecare pas din procesul de alegere si obtinere a culorilor.

Care este parerea ta despre culorile anului 2016?
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *