Culoarea anului in designul interior 2013: Verde smarald sau Galben?

Intrebarea mea pentru voi este care sunt culoarea anului in designul interior 2013:
Verde smarald sau Galben?

culori 2013 verde galben design interiorCa de la an la an, trebuie sa se schimbe cate ceva cand vine vorba de design interior, iar in 2013 culorile par sa intereseze pe toata lumea. Designerii specialisti au ales 2 culori care sa reprezinte acest an al „sarpelui”: verdele smarald si galbenul. Sunt doua culori puternice si impunatoare, care iti iau ochii indiferent cat de putin sunt folosite, iar asemenea smaraldului care este o piatra pretioasa, verdele exprima lux si glamour, in timp ce galbenul sugereaza soarele si aurul, fiind o culoare nobila, divina si prietenoasa.

Culoarea Verde Smarald poate fi folosita cu incredere in oricare dintre interioarele locuintei, cu moderatie e drept, fiind o nuanta atractiva cu ajutorul careia putem creiona forme si efecte interesante.
Folosit intr-un hol de intrare verdele smarald energizeaza pozitiv si ne intampina intr-o atmosfera primitoare.
Un living decorat cu verde smarald, fie pe pereti sau chiar in accesorii si decoratiuni va fi mereu un living modern, cu caracter puternic.
In baie, verdele va da un ton de revigorare si prospetime.
Bucataria, in schimb va da bine accesorizata cu ghivece cu flori verzi, vaze verzi si chiar tapete.
Dormitorul imbracat in verde smarald este unul total masculin, fiind o culoare care place mai mult sexului masculin decat feminin, insa doar cateva accesorii cu aceasta nuanta de verde, folosite intr-un oarecare dormitor sunt foarte bine primite si placute de ambele sexe.

Culoarea Galbena poate fi folosita cu incredere mai ales in incaperile in care lumina naturala patrnde mai greu. Deasemenea aceasta nuanta de galben poate pune in evidenta orice obiect si accesoriu prezent in incapere.
In bucatarie pare sa fie locul ideal unde ai putea imbraca peretii in galben sau ai putea folosi mobilier de aceasta culoare, la fel si holul, deoarece este o culoare care ofera luminozitate spatiilor inchise si inguste.
Camera copilului va primi cel mai frumos aceasta nuanta de galben, fiind una foarte prietenoasa, jucausa, energica, creativa si curioasa, asemeni unui copil.
Domitorul galben il agreaza in special persoanele foarte prietenoase, jucause si cei cu fire mai calda. De altfel, copii dar si cei trecuti de varsta a treia aleg aceasta culoare pentru dormitor.
Nici in livingurile moderne nu este exclusa aceasta nuanta de galben, insa clar poate fi si obositoare pentru ochi dar te incarca cu energie pozitiva atat timp cat vei petrece in living.

Voi pe care dintre cele doua ati alege-o culoarea anului 2013?
1 COMMENT
 • Silvia
  Răspunde

  Frumos articol. Inca nu sunt hotarata, dar cand voi avea idee care sunt culoarea anului 2013, va anunt cu placere.
  Deocamdata, am citit ca, culoarea anului ESTE verdele smarald, dar nu cred ca as alege-o.

  Va pup si succes la astfel de articole interesante,
  Silvia

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *