Covoare si carpete pentru casa ta

Atunci cand parchetul din dormitorul sau din sufrageria ta incepe sa imbatraneasca, intreaga incapere pare lipsita de personalitate si de stil. Daca te regasesti in aceasta situatie, este momentul potrivit in care sa optezi pentru covoare si carpete pentru casa ta.

covoare-si-carpete-homedecomag.ro-5

4 lucruri pe care trebuie sa le stii atunci cand cumperi covoare si carpete

 

  1. Utilizarea spatiului

Inainte de a achizitiona un covor pentru o anumita incapere, trebuie sa stii sigur care va fi utilitatea acelui spatiu. De asemenea, este important sa constientizezi daca va fi o camera cu trafic mic sau mare, daca va fi o camera in care isi vor petrece cel mai mult timp mai multe persoane sau numai una singura. Are acea camera acces direct catre exterior?

covoare-si-carpete-homedecomag.ro-6

In functie de aceste aspecte vei stii daca ai nevoie de covoare si carpete rezistente la trafic, ori dintr-un material care se curata usor, ori unele pufoase si plusate.

 

  1. Culori si stil

Culorile si stilul pentru care vei opta pentru covoare si carpete depind foarte mult de  atributiile incaperilor. De exemplu, este important sa stii daca acea incapere va fi camera de zi a familiei tale, daca se vor juca copiii pe covor, trebuie tinut cont de dimensiunile camerei si de conditiile de iluminat.covoare-si-carpete-homedecomag.ro-3

 

  1. Costuri

Trebuie sa stii sigur care este motivul pentru care doresti sa cumperi covoare si carpete, intrucat datele problemei se schimba daca iti doresti sa redecorezi casa pentru bunul tau plac ori daca o renovezi pentru a o vinde. In al doilea caz, este indicat sa nu cheltui o avere cu acest detaliu, intrucat oamenii sunt diferiti si este posibil ca urmatorii proprietari ai casei tale sa nu aprecieze si aptitudinile tale de decorator.

 

  1. Calitatea

Atunci cand te vei afla in magazin, toate covoarele iti vor parea la fel. Trebuie sa stii ca diferenta dintre covoare si carpete este modul in care “se comporta” in anumite imprejurari. Diferenta este facuta de modul in care covorul la fost confectionat.

covoare-si-carpete-homedecomag.ro-2

a.) Fibra naturala

Lana este cel mai cautat material textil atunci cand vine vorba despre covoare si carpete, datorita rezistentei la trafic si durabilitatii sale, dar si datorita usurintei cu care se curata.

covoare-si-carpete-homedecomag.ro-4

b.) Fibra sintetica – poate fi impartita in 4 categorii:
  • Acrilic – o replica inteligenta si convingatoare pentru lana. Avantajele acestui material sunt rezistenta la razele soarelui, usurinta cu care se poate colora, dar si confortul si caldura lanii. Dezavantajul sau este faptul ca se curata greu.
  • Nailon – acesta este un material plastic, realizat prin agenti chimici, iar avantajele sale sunt faptul ca nu atrage praful si nu creeaza energie statica.
  • Polipropilena – acest material este foarte potrivit pentru holul de la intrare, fiind foarte rezistent la apa, pamant, nisip si alte elemente similare.
  • Poliesterul – este rezistent, se comporta bine si nu provoaca alergii.


Vezi si alte articole despre:


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *