Copaci potriviti pentru orice gradina

Afla care sunt acei copaci potriviti pentru orice gradina care vor aduce frumusete si culoare in curtea ta. Indiferent de cat de mare sau mica este gradina de care dispui, se gasesc copaci potriviti care sa iasa in evidenta si sa aduca beneficii curtii tale. Locul unde se amplaseaza copacii este extrem de important, in functie de acest criteriu se aleg si soiurile de copaci potriviti, fie ca sunt fructiferi, decorativi sau ornamentali.

Ciresul decorativ sferic poate sta chiar si in gradina din fata casei. Scorusul comum are insa o forma generoasa. Acest copac prefera solul calcaros.
ciresul decorativ
Copacii sunt speciile cele mai longevive si dominante din gradina. Dupa ce au prins radacini nu mai pot fi transplantati, spre deosebire de arbusti sau tufe. De aceea, este cu atat mai important ca la alegerea copacului sa luati in consideratie conditiile locului (constitutia solului, clima, lumina) si mai ales inaltimea finala a exemplarului.
Astfel un copac de marime medie, cum este mesteacanul, poate atinge pana la 20 m inaltime. Copaci mici sunt, dimpotriva, cei care au o inaltime finala care nu depaseste 10 m inaltime.

Si diametrul conteaza. In cazul copacilor altoiti pe coroana, printre care se numara cele mai multe forme sferice sau atarnatoare, inaltimea finala este data de inaltimea tulpinii. In cazul lor, cresterea in inaltime se limiteaza la zona coroanei. O paleta larga de copaci care raman mici se gaseste printre formele decorative ale pomilor fructiferi, care se vand atat sub forma de copacei, cat si sub forma de arbusti. In gradinile mici, luati in consideratie mai ales diametrul. O alternativa buna sunt speciile de copaci cu forma de coloana, precum ulmul auriu in forma de coloana sau scorusul in forma de piramida.

Copaci pentru gradina

Prun rosu, Artar de camp, Ulm auriu coloana, Artar sferic, Cires decorativ, Paducel, Mesteacan, Mar decorativ

plan copaci gradina
Bine de stiut: copacii sensibili, cum sunt mangoliile, arborele-trompeta sferic, arborele de ambra, dar si nucii sau piersicii, trebuie plantati abia in primavara.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *