Cele mai bune saltele de pat pentru un somn perfect odihnitor

Somnul si odihna sunt esentiale pentru buna functionarea si longevitate a organismului. Somnul este un barometru important, pentru toate organele, in special pentru creier. Acest organ nu poate supravietui fara odihna. Concentrarea, creativitatea, longevitatea, starea de sanatate, starea afectiva, sunt influentate in mod direct de aceasta activitate. Deci este important sa beneficiezi de un somn de calitate pentru a functiona in parametrii coresspunzatori.

Zgomotele din incapere, luminile, modul in care este organizata camera de odihna, calitatea patului si salteaua de pat, sunt factori care influenteaza starea de veghe si modul in care se realizeaza somnul.

Alegerea saltelei de pat este o sarcina destul de dificila, care poate influenta odihna si echilibrul spiritual. O saltea prea uzata induce stare de neliniste, dureri musculare, articulare si genereaza un somn de proasta calitate. In concluzie te vei simti slabit, lipsit de putere, irascibil. In schimb o saltea bine aleasa asigura odihna si echilibru, deci organismul functioneaza la capacitate maxima.

Cum trebuie aleasa cea mai buna saltea de patDaca ai hotarat ca a venit vremea sa iti schimbi salteaua de pat este bine sa faci o lista cu caracteristicile pe care trebuie sa le detina noua achizitie, pentru a te bucura de toate avantajele aceesteia.

1. In primul rand, determina-ti nevoile. Raspunde la cateva intrebari, legate de confortul propriu, inainte de a achizitiona vreun produs.
Ai nevoie de o saltea moale? Sau una tare?
Esti predispus la alergii?
Transpiri des in timpul noptii?

2. Tine seama de celelalte aspecte: tipul de somiera care va sustine salteaua, dimensiunea saltelei, pretul acesteia, materialul din care este confectionata.

Tipuri de saltele de pat disponibile in magazine

Piata din Romania este destul de variata din acest punct de vedere. In magazine sunt disponibile numeroase tipuri si modele de saltele de pat.

1. Saltele de pat cu arcuri individuale
Aceste produse sunt foarte apreciate pentru ca permit ventilarea buna a aerului in interior. Sunt confortabile si asigura un somn odihnitor. Calitatea saltelelor de pat cu arcuri individuale este influentata in mod direct de grosimea si tipul de materiale folosite pentru confectionarea arcurilor. Aceste tipuri de saltele sufera mai rapid, fata de alte tipuri, modificari de forma si se uzeaza mai usor. Durata medie de utilizare a acestor produse este de aproximativ 5 ani. Perioada de exploatare este influentata si de tipul de somiera folosit, si de greutatea corporala. Deci daca ai o greutate mai mare, aceasta se va deforma mai rapid.

2. Saltea de pat cu arcuri tip relaxa
Aceste tipuri de saltele de pat sunt incadrate de obicei in categoria super-ortopedica, deci sunt foarte rigide. Ca si celelalte modele cu arcuri, si acestea permit ventilarea excelenta a aerului in interior. Sunt de obicei acoperite cu fete din bumbac fin, deci protejeaza corpul in timpul verii cand este foarte cald, si ajuta la reglarea temperaturii iarna, cand este foarte frig. Calitatea saltelelor de tip relaxa este oferita in primul rand de tipul otelului folosit pentru relizarea arcurilor dar si de forma acestora. Conform specialistilor, arcurile biconice au elasticitate buna si asigura exploatarea saltelelor pentru mai mult timp. Astfel de produse sunt recomandate persoanelor care sufera de afectiuni ale coloanei vertebrale, pentru ca asigura o sustinere eficienta si permit irigarea corespunzatoare a organimsului.

3. Saltele de pat cu spuma
Aceste tipuri de saltele de pat sunt recomandate in special persoanelor care sufera din pricina durerilor de spate. Au o rigiditate aparte, fapt ce ofera un suport bun pentru coloana vertebrala. Saltelele de pat cu spuma au o structura bine gandita, deci se aerisesc foarte bine si nu mentin umiditatea in interior. Fata de saltelele cu arcuri, saltelele cu spuma suporta o greutate corporala mai mare si se deformeaza mai greu. Ca si tipurile mentionate mai sus, sunt prevazute cu fete speciale care asigura un confort optim in orice anotimp. Daca doresti sa achizitionezi o astfel de saltea, alege din modele care au in compozitie poliuretan nedeformabil. Acestea pot fi exploatate o perioada mai lunga fata de cele cu arcuri.

Daca esti alergic la acarienii de praf, opteaza pentru modelele cu fete speciale care nu permit migrarea micilor artropode.

4. Saltele de pat cu spuma memory
Trebuie mentionat de la inceput ca aceste modele sunt printre cele mai scumpe existente pe piata. Si calitatea este pe masura. Conform utilizatorilor, modelele de saltele de pat cu spuma memory sunt printre cele mai confortabile si ajuta la obtinerea unui somn odihnitor. Pe piata din Romania sunt disponibile mai multt variante de saltele cu spuma memory, diferenta intre ele este data de numarul de straturi de spuma. Saltele cu doua, trei sau patru straturi de spuma sunt mai putin tari, decat cele obisnuite. Aceste modele sunt realizate din materiale termoreglatoare, antialergice si antitranspirante. Ofera suport total pentru coloana vertebrala, deci vin cu beneficii extraordinare pentru organism.

Saltelele de pat cu memory foam cu cinci-sase straturi de spuma au de obice o fermitate medie, reactioneaza la greutatea corpului sporind gradul de confort in timpul somnului. Materielele ce intra in compozitia saltelelor reduc punctele de presiune si imbunatatesc circulatia sangvina. Daca doresti sa beneficiezi de somn extrem de odihnitor, este bine sa analizezi cu atentie aceste modele.

5. Saltele de pat cu fibra naturala din cocos si spuma
Aceste tipuri de saltele au in compozitie mai multe straturi cu spuma poliuretanica, strat cu spuma memory si strat din fibra naturala de cocos. Aceste modele imbina eficient avantajele oferite de spuma memory si fibra de cocos. Saltele de pat din fibra de cocos ofera un plus de rigiditate, dar in acelasi timp sunt moi si confortabile. Sunt excelente pentru persoanele care sufera de afectiuni cirulatorii si ale coloanei vertebrale. In plus sunt supuse la diferite tratamente pentru a spori confortul. Permit buna circulatie a aerului in interior, astfel ca nu se mentine umiditatea. Garantia oferita de producatori pentru aceste produse, este de obicei de cel putin cinci ani, iar durata recomandata de exploatare este de aproximativ opt ani.

Pentru a beneficia de un plus de confort, poti opta pentru saltele cu cocos ce au fost supuse la tratamente speciale cu ioni de argint, aloe vera sau vitamina C. Astfel de substante sunt agenti antimicrobieni eficienti si asigura protectie ridicata pe termen lung.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *