Ce este de facut pentru a avea un dormitor confortabil

Cine nu si-ar dori un dormitor perfect amenajat in care somnul sa fie unul odihnitor si placut zi de zi? Din pacate, desi toata lumea isi doreste acest lucru sunt foarte multi care nu se pot bucura de un astfel de dormitor, placut, din toate punctele de vedere din simplul motiv ca gresesc atunci cand il amenajeaza iar cand este vorba de odihna, orice mica greseala are rezultate incomode pentru o relaxare si odihna corecta. Avand in vedere timpul petrecut in dormitor, adica o treime din viata, dormitorul ar trebui sa reprezinte camera perfecta calda, intima, comoda, pentru a va refugia la finalul fiecarei zile.

Amenajarea dormitorului

Simplitate. Cu cat decorul dormitorului va fi mai simplu, lipsit de forme geometrice complicate sau elemente extravagante, cu atat el va putea oferi o atmosfera mai relaxanta si calda. Mobilati pe cat se poate de putin camera de odihna si lasati patul sa fie principalul punct de interes de aici fara a uita sa il dotati si cu noptiere, nu neaparat inedite, cat functionale. In ceea ce priveste elementele de decor, optati numai pentru acelea care va amintesc de momente frumoase din viata.

Pozitia patului. Cel mai important este ca, daca in pat dorm doua persoane, acesta sa aiba ambele laturi libere si niciunul dintre parteneri sa nu fie blocat de perete. In ceea ce priveste patul, trebuie sa acordati atentie si pozitionarii lui, astfel incat sa dormiti cu capul spre nord. Pozitionarea nu are nicio legatura cu feng shui sau ceva asemanator ci cu polii magnetici, liniile de camp magnetic taiand pamantul de la nord la sud.

Lipsa electronicelor. Oricat de agitata va este viata, in dormitor nu isi are loc telefonul, tableta, computerul sau laptopul, pentru ca locul este destinat linistii si relaxarii departe de orice element ce va poate produce stres sau agitatie. Lasati in alta camera aceste gadgeturi si pastrati in dormitor cel mult televizorul.

 Efectele vizuale si olfactive. Ceea ce vedeti inainte de a adormi sau atunci cand va treziti, precum si mirosurile simtite au un mare impact asupra creierului si il pot relaxa sau dimpotriva, il pot stresa si agita. Aveti grija ce elemente puneti in raza vizuala a patului si cum parfumati camera astfel incat niciunul dintre aceste lucruri sa nu reprezinte un factor perturbant. O vaza cu flori de sezon, cateva lumanari parfumate sau uleiuri pot transforma dormitorul intr-o oaza de relaxare.

 Vezi si alte articole despre:


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *