Ce culoare alegeti pentru mobilier?

Probabil aceasta este intrebarea pe care si-o pune oricine atunci cand face schimbari radicale in casa sau cand abia s-a mutat si incepe mobilarea casei. Raspunsul nu este unul exact, universal valabil, pentru ca totul depinde de trenduri, de gusturi, de buget si de ceea ce vreti dumneavoastra sa exprime casa atunci cand este gata.

Indiferent ce alegeti, nu uitati ca nuantele si culorile va vor influenta intodeauna atat vizual cat si psihic, asadar aveti rabdare si acordati importanta cuvenita acestui aspect daca va doriti apoi o casa primitoare si calduroasa din toate punctele de vedere. Alegeti culorile astfel incat ele sa se potriveasca cu cele ale canapelei, podelei, mochetei, covoarelor si culorii peretilor creand un ambient placut, asortat ce nu oboseste vizual.

Culorile reci spre exemplu se potrivesc minunat peretilor deschisi la culoare iar cele calde peretilor colorati in nuante inchise, lemnul sau palul si culorile sale naturale fiind cele mai potrivite caselor in care se locuieste, nu se intreprind activitati de birou.

Cand optati pentru culori deschise sau inchise ale mobilierului, aveti in vedere si aspectul prafului. Daca stati intr-o zona poluata unde este praf mult si va doriti mobilier negru, acest lucru pe cat de frumos este se poate dovedi epuizant deoarece pe mobilierul de culoare neagra se va vedea intodeauna orice urma de praf.

La fel se intampla cu mobilierul alb, bej deschis, crem, in cazul in care aveti copii sau animalute de companie ce pot murdari sau deteriora mobilierul. Albul si culorile deschise de lemn, se pateaza foarte usor si orice mica avarie se va vedea imediat.

 

Odata ce ati stabilit ca va doriti o anumita nuanta in casa, pana sa cumparati primele piese de mobilier, interesati-va daca  gasiti tot ceea ce aveti nevoie in nuanta/culoarea respectiva pentru a nu avea surpriza de a ramane fara ceva esential din simplul fapt ca nu ati gasit nuanta corecta. Tot in legatura cu acest aspect, pe cat posibil cumparati de la un singur magazin tot mobilierul pentru ca nu toti fabricantii folosesc aceeasi paleta de culori, in special pentru culorile ceva mai pretentioase. De exemplu wenge pentru unii fabricanti este aproape de negru pentru altii este mai aproape de maro inchis.

Nu in ultimul rand orientati-va in functie de spatiu disponibil incat odata mobilata, camera sa para aerisita, luminoasa, spatioasa.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *