Casa in stil Feng Shui, elemente Feng Shui

feng shuiAmenajarile asiatice sunt printre cele mai originale si fermecatoare. Stilul Feng Shui a venit in Europa in urma cu cativa zeci de ani, iar astazi, reprezinta un adevarat lucru de luat in seama cand vorbim de amenajarile interioare.

Pentru ca casa dumneavoastra sa fie in stil Feng Shui si sa fie inconjurata de energii pozitive trebuie sa stiti cateva ponturi despre aceasta arta, numita Feng Shui.

Feng Shuiul combina arta cu rafinamentul exotic si estetic. Este o adevarata protectie fata de enrgiile negative. A aprut in China in urma cu mai bine de 6000 de ani si de atunci poporul chinez aborda acest stil oriunde, indiferent de locatie. In traducere libera, Feng Shui inseamna: apa si vant, considerate doua elemente primordiale ale vietii pe Pamant in cultura chineza.

Arta Feng Shuiului este strans legata si de zodiacul chinezesc, si se defineste prin 5 elemente de baza: apa,foc, pamant, metal si lemn. In urma cu cativa zeci de ani, aceasta arta s-a dezvoltat asa incat astazi, in occident sunt prezente scoli de formare in aceasta arta. Tinerii si desginerii invata sa atraga si sa mentina energia QI (energie pozitiva) cat mai mult in designul interior.

Cum se amenajeaza o casa in stil Feng Shui?
casa la munte1. In primul rand trebuie sa stiti sa alegeti locul unde sa construiti casa. Recomandat este in apropiere de o apa curgatoare sau de munti. Evitati zonele aglomerate!
2. Tineti cont de cele 8 puncte cardinale esentiale din Feng Shui: est, sud-est, sud, sud-vest, vest, nord-vest, nord, nord-est. Nordul corespunde apei, vestul – focului, nord-estul metalului, sudul – pamantului.
3. Pentru ca intr-o incapere energia QI sa circule corect trebuie sa tineti cont de elementele Feng Shui: geamurile sa fie orientate catre nord, biroul catre nord-est (metal, el personifica studiul), patul trebuie sa fie asezat cu capul inspre vest. Pentru ca viata de cuplu sa mearga bine e bine ca in dormitor sa aveti 2 scaune.
4. Usa nu trebuie sa fie paralela cu geamurile pentru. Pe usa poate intra energia QI, astfel poate iesi pe geam si nu e bine.

Decoratiuni de tip Feng Shui
O sa va spun un mic truc. Observati diferenta de relaxare pe care o aveti in camerele dvs. Mergeti din dormitor deodata in living si intindeti-va, aveti impresia ca este diferita atmosfera fata de dormitor.

living stil feng shui

Culoarea rosie este reprezentata ca fiind cea mai indicata in Feng Shui, in general snururile si materialele textile.
Bibelourile si materialele artizanale din Feng Shui: medalioane din metal sau cupru (alama), elefanti, broaste mici, dragoni, talismane si clopotei. Toate acestea aduc un plus de energie QI in casa.

In cazul in care nu sunteti convins ca energiile Feng Shuiului sunt benefice, nu va faceti griji. Acest stil de viata si aceste decoratiuni nu fac decat sa va infrumuseteze atmosfera si sa creeze un design mai mult decat placut.

Daca nu va pricepeti sa decorati o casa in stil Feng Shui puteti cere sfatul unui designer care este specializat pe aceasta latura. Oricum, nu sunt necesare cunostinte desavarsite pentru a aduce un plus de energie pozitive locuintei dvs.Vezi si alte articole despre:


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *