Idei de cadouri de casa noua

Pereti proaspat zugraviti, mobila noua, multa munca si bineinteles entuziasm, cam asa este caracterizata mutarea intr-o noua casa. Un nou inceput, un nou pas in viata, care trebuie sa fie de bun-augur pentru cei care au luat acest drum. Una dintre superstitiile impamantenite la noi este de a oferi o mica atentie cand te pregatesti sa faci o vizita apropiatilor care s-au mutat in casa noua. Ne referim desigur la cadouri de casa noua :).

Aceste mici daruri sunt defapt urari de bine, spor si sanatate pentru cei dragi care au facut un pas important in viata. Codul bunelor maniere spune ca darul oferit in astfel de situatii trebuie sa fie frumos, sa fie util, sa detina un ambalaj placut si sa fie primit cu bucurie de cei carora sunt adresate. Bineinteles ca poti opta pentru cadouri practie, precum deschizatoare de vin, conserva, tigari sau alte aparate electrocasnice, aceste daruri cu siguranta vor fi apreciate de prietenii tai. O alta optiune este de a achizitiona obiecte decorative care insufletesc atmosfera in incaperilor nou mobilate.

Cum alegi decoratiunile cadou de casa noua

Inainte de a cumpara cadouri de casa noua este bine sa analizezi cu atentie cateva aspecte care te vor ajuta sa faci o alegere potrivita. Iata cateva intrebari la care trebuie sa iti raspunzi inainte de a te decide asupra decoratiunilor cadou: Cum sunt proprietarii?…persoane nonoconformiste, casatorite, oameni modesti, au gusturi extravagante sau iubesc lucrurile simple?
Care este stilul noii case? Are aspect clasic? Linii moderne? Decoruri pretentioase sau atmosfera linistita si calda? De asemenea trebuie sa analizezi si relatia pe care o ai cu proprietarii noii case. Sunteti prieteni apropiati, frati, surori, angajati, colaboratori, sau rude indepartate?

Un alt detaliu de care trebuie sa tii sema este calitatea obiectului cumparat!
Pretul decoratiunii nu trebuie sa fie factor decisiv cand faci un cadou. Este bine sa iti faci un buget pentru astfel de atentii, insa nu pretul trebuie sa fie cel mai important, ci calitatea acestuia!

Idei de cadouri de casa noua, simbolice

Dupa ce ai analizat cu atentie aspectele mentionate mai sus, poti incepe incursiunea prin magazine pentru a alege cadoul de casa noua perfect! Te poti orienta catre daruri simbolice, precum ceasuri decorative, obiecte decorative pentru birou sau standuri de carti:

Ceasuri decorative de birou sau de perete

Poti alege ceasuri de birou sau ceasuri de perete care incalzesc si anima atmosfera. Daca persoanele pe care le vizitezi sunt persoane conservatoare, orienteaza-te catre ceasuri cu carcase din lemn, cu cifre mari bine insctiptionate, pentru ca au o prestanta mai mare. Daca proprietarii sunt persoane nonconformiste poti alege din varietatea mare de modele neconventionale. Ceasuri fara cifre, construite din metal in cercuri concentrice. Trebuie sa acorzi atentie sporita finisajelor si detaliilor. Ambalajul sa fie intact, si in final cadoul sa fie perfect impachetat. Aceste aspecte au un impact puternic si impresioneaza.

Obiecte decorative pentru mobila si birou
Statuetele din bronz, decorative, sunt de obicei accesorii foarte apreciate, dar si in cazul acestora calitatea este importanta. Statuetele din bronz isi gasesc usor locul atat in locuintele cu aspect modern cat si in cele cu aspect clasic, deci sunt o solutie confortabila. Cand alegi statueta este indicat sa analizezi pasiunile proprietarilor. Daca acestia iubesc muzica, poti alege un instrument muzical din bronz, daca sunt pasionati de cultura asiatica, sunt indicati tigrii din bronz cu ochi de jad, sau dragonii caracteristici Asiei. Persoanelor cu inclinatii catre cunoastere le poti achizitiona statuete din bronz care intruchipeaza omul Vitruvian. Iubitorilor de animale le poti delecta simturile cu statuete care infatisaza necuvantatoarelele preferate.

Rafturile de carti
Aceste obiecte isi gasesc cu usurinta locul intr-o locuinta noua. Este bine sa alegi rafturile in functie de elementele decorative ale casei. Inainte de a le cumpara, afla de la proprietari diferite informatii, care sa te ajuta sa faci alegerea perfecta. Pentru casele cu influente nordice, sau moderne, alege rafturi de carti in alb, orienteaza-te catre obiecte confectionate din lemn masiv, sunt mai calde si mai elegante. Pentru locuintele cu aspect clasic alege rafturi din lemn bine finisat. Alege nuante inchise, pentru ca sunt mai puternice si mai elegante.

Idei de cadouri de casa noua Feng Shui

Decoratiunile Feng Shui sunt menite sa aduca o aura pozitiva, sa creeze echilibru si sa atraga energiile bune. Deci sunt potrivie pentru a fi oferite ca daruri de casa noua. Oglinzile, lumanarile, elementele decorative rotunde, candelabrele, sunt detalii care pot crea echilibru si buna dispozitie in noua locuinta.

Oglinda decorativa
Cand vine vorba de oglinzi, ai numeroase posibilitati, pentru ca varietatea de modele este foarte mare. Daca oferi oglinda cadou unor persoane tinere alege din numeroasele modele cu forme deosebite: combinatii multiple de sticla rotunda, triunghiuri, patrate sau stelute. Pentru iubitorii de linii moderne, alege oglinzile cu forme speciale fara margini incadrate.

Daca alegi sa oferi oglinda decorativa unor persoane mature, orienteaza-te catre modelele cu rame masive si groase. Alege ramele cu forme impunatoare, realizate din lemn masiv, rasina sau metal. Pentru a oferi un dar perfect, cere mai multe informatii cu privire la piesele de mobilier ce decoreaza locuinta.

Elementele decorative rotunde
Specialistii in Feng Shui recomanda alegerea unor obiecte rotunde cu aspect vintage pentru locuintele noi. Acestea sugereaza ca decoratiunile de acest tip sa fie asezate in partea de sud-est a incaperii, pentru a atrage energiile pozitive. Poti alege forme geometrice cu aspect vintage confectionate din lemn de buna calitate, vase pictate manual cu aspect invechit sau chiar si rame foto rotunde. Te poti orienta catre elemente decorative pentru perete care strang in jurul lor energiile pozitive.

Candelabre si corpuri de iluminat Feng Shui
Lumina este un detaliu important in arta Feng Shui. Ea simbolizeaza viata, iubirea, hrana sufleteasca, energie si divnitate. Deci corpurile de iluminat sunt accesorii Feng Shui care atrag energiile pozitive, si sigur vor fi apreciate de proprietatii noii locuinte.

Candelabrele denota in aceasta cultura bogatie si prosperitate, in plus aduc eleganta si rafinament incaperii pe care o decoreaza. Pentru a oferi un cadou de casa noua perfect, specialistii sugereaza sa te orientezi catre candelabre cu cristale rotunjite, a caror lumina invaluie si nu deranjeaza. Te poti orienta si catre veioze care ofera lumina difuza, acestea par sa aduca energii binefacatoare.Vezi si alte articole despre: ,


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *