Bucataria vintage – bucataria sufletelor nobile

Conceptul vintage a patruns in Romania de cativa ani incoace si aparent toata lumea stie ce presupune cuvantul si anume vechi, insa lucrurile nu stau chiar asa. In sensul strict al termenului, vintage reprezinta toate piesele mai vechi de cincisprezece ani. Piesele vintage purtate de o celebritate au o valoare si mai mare. Curentul a patruns in toate mediile artistice de la moda la design de mobilier.

Vom incerca sa descriem cum ar trebui sa arate o bucatarie vintage. Pentru a amenaja o bucatarie vintage, primul pas este acela de a alege mobilierul potrivit. Mobilierul vintage se gaseste si in magazine de profil, insa daca aveti inclinatie si pasiune pentru restaurare de mobilier, puteti sa achizitionati un mobilier din lemn clasic pe care sa il vopsiti, conferindu-i un aspect invechit. Culorile pastelate, in tonuri de alb, crem sau gri sunt ideale pentru un “look” vintage al mobilierului de bucatarie.

Ce elemente contine o bucatarie vintage

Masa este elementul cheie al unei bucatarii, pentru ca aici se aduna familia si prietenii la un pahar de vorba, sau un pahar de vin. Tocmai din acest motiv, stilul vintage trebuie sa isi puna cel mai mult amprenta pe acest decor. Masa este confectionata din lemn, ca restul mobilierului. Fata de masa este, de obicei, decorata cu motive florale sau carouri, in ton cu suporturile din material textil. Florile sunt cireasa de pe tort la o astfel de masa iar suporturile se gasesc in cele mai variate si mai inedite variante, de la o simpla  sticla la stropitori metalice si carafe. In stilul vintage, exista o mare libertate de alegere.

Oricine isi petrece ceva mai mult timp in bucatarie, respectiv si pentru gatit, ar trebui sa isi dea seama de necesitatea ordinii pentru a-si usura procesul de gatit. Cutiutele metalice si borcanele din ceramica sunt caracteristice stilului vintage. Puteti depozita orez, paste si tot felul de mirodenii in astfel de recipiente. Cutiutele pot fi simple, in nuante compatibile cu mobila sau pot fi desenate, in functie de preferintele si pasiunile fiecaruia. De la inscriptiile concrete cu produsul care poate fi introdus in cutiuta pana la imprimeuri florale, gama este foarte generoasa.

Spre deosebire de bucataria moderna care pune accentul pe stilul minimalist, cu cat mai putine obiecte decorative cu putinta, cu atat mai bine, in bucataria vintage, stilul incarcat este cel care predomina. O astfel de bucatarie este accesorizata pana la ultimul detaliu, iar toate obiectele sale se evidentiaza printr-o estetica frumoasa si meticuloasa.



Vezi si alte articole despre:


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *