Cele mai bune becuri inteligente pentru case smart

Cel mai important accesoriu inteligent pentru casa ta smart este becul inteligent. Persoanele care doresc sa-si amenajeze casa in stil inteligent cu sisteme controlate de la distanta  trebuie sa achizitioneze obligatoriu si  becuri inteligente.

Becul inteligent sau becul smart este una dintre placerile pe care ti le poti face deoarece acesta primeste comenzi de la un smartphone,o telecomanda sau tableta. In primul rand, aceasta il face sa fie special.

Dupa ce ai instalat aplicatia pe telefon si acesta este conectat la aceeasi retea cu becul inteligent, ai posibiliatatea de a controla atat intensitatea luminoasa cat si culoarea luminii.Totodata, poti stinge sau aprinde complet becul de la distanta cu multa usurinta, doar folosind aplicatia respectiva.

Ca sa functioneze aceste becuri destepte deosebit de practice, au incorporate circuite electronice ceea ce  le deosebeste de cele clasice insa evident, au un cost mai ridicat.

Acestea se pot configura si totodata integra in orice sistem automat, chiar si mai complex al unei locuinte automatizate, in functie de parametrii stabiliti .

Becuri compatibile cu Google Home

Conexiunea modelelor becurilor inteligente se realizeaza prin WiFi, Bluetooh sau ZigBee, aceasta conectare fiind un standard conceput si dezvoltat special pentru automatizarea locuintelor.

Conectarea la acest tip de becuri depinde de raza in care actionaza reteaua Google Home.

Raza de actiune depinde intotdeauna de mai multi factori si astfel, trebuie adaptata achizitionarea modelelor becurilor inteligente la conditiile de exploatare.

Functionarea becurilor inteligente poate fi integrata alaturi de alte sisteme sau dispozitive inteligente si practic dintr-o singura aplicatie poti actiona comenzile fara a fi necesar sa instalezi de fiecare data aplicatii de la toti producatorii cand achizitionezi un sistem automat pentru locuinta.

Cel mai des se foloseste functia inteligenta de reglare a culorii, a intensitatii luminii si timerul.

Exista timere care pot fi setate pentru a avea mai multe intervale de timp de-a lungul aceleiasi zile si acestea pot fi si repetate ciclic doar in zilele lucratoare sau zi de zi sau in anumite intervale saptamanale sau chiar lunare.

Trebuie insa sa stii ca pentru a putea avea control asupra unui bec inteligent trebuie ca acesta sa fie conectat la un intrerupator pe care sa il lasi deschis.

Daca vei stinge lumina din intrerupator atunci nu vei putea deschide becul deoarece acesta nu este alimentat si automat nu poate fi sesizat de catre reteaua Wifi.

Recomandarea este de a conecta fiecare bec inteligent sau smart cum se mai numesc acestea, la intrerupatoare separate, care nu sunt in legatura cu alte becuri  clasice  intrucat acestea din urma ar ramane aprinse permanent.

Exista si intrerupatoare inteligente si sunt recomandate deoarece spre deosebire de intrerupatorul clasic acestea functioneaza fara sa se reseteze .

Daca folosesti un intrerupator clasic si il inchizi, in acel moment se reseteaza intensitatea si culoarea becului inteligent.

Foarte importanta este dimensiunea becului.

Un bec inteligent poate avea dimensiuni mai mici decat un bec incandescent sau CCFL deoarece corpurile de iluminat sau sistemele de iluminat smart au tehnologie LED.

Daca te focusezi pe alegerea unor becuri inteligente atunci ar fi de preferat sa achizitionezi becuri RGB , adica pe cele care pot fi configurate pentru a-si schimba culoarea.

Poti insa sa-ti cumperi becuri monoculoare sau albe, in functie de impactul pe care doresti sa il aiba lumina.

Un bec inteligent permite si setarea temperaturii luminii, foarte importanta mai ales in cazul becurilor albe.Trebuie sa stii ca daca un bec are temperatura mai scazuta acela va degaja o lumina mai calda, galbuie.

Totodata, becurilor smart li se pot regla din aplicatie, luminozitatea.Intensitatea luminii va putea fi reglata dosr sub limita puterii sale, pana la limita maxima, nu si peste aceasta.

Este de preferat sa alegeti becuri cu putere mai mare si sa o reglati in functie de necesitati.

Alegand becurile inteligente, alegi becuri care au si o durata de viata lunga chiar si de 10 ani, in functie de timpul de folosire. Evident, aceasta este o estimare nu o garantie si durata de viata poate fi chiar depasita decat aceasta estimare, in functie si de modelul de bec pe care il alegem.

Pe piata de profil sunt multi producatori de becuri inteligente, dar cele mai cunoscute sunt becurile din seria Philips Hue care ne pun la dispozitie seturi complete de becuri de pana la 750 lumeni-aceasta fiind masura luminozitatii.Totodata, acestea pot fi RGB lumina calda sau rece si chiar unchiul fasciculului luminos de 160 de grade.

Click pentru cele mai bune oferte pentru becuri Hue  

O alta serie foarte indrazneata este Beewi-becuri Led RGB  care pot fi conectate Bluetooth fiind si  compatibile Android, iOS si chiar Windows Phone.

Seria Trust Zigbee ne ofera becuri care functioneaza si ca amplificator de semnal, optional poti opta pentru lumina RGB si, la fel ca orice bec intelligent, intensitatea luminii poate fi reglabila.

Pentru oricare ai opta, alegerea unui bec inteligent este o investitie perfecta pentru confortul tau .

 
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *