Avantajele unei case ecologice in Romania

Nu mai este de mult un secret faptul ca planeta noastra este tot mai pretentioasa si tot mai saraca in resursele de care avem nevoie pentru a ne dezvolta locuintele in acelasi fel ca si pana acum. Tocmai din acest motiv, foarte multi oameni aleg sa-si construiasca mai nou case ecologice care depind in mod exclusiv de resursele regenerabile de care dispune planeta noastra. Astfel de locuinte au inceput sa apara tot mai des si in Romania, iar din acest motiv am considerat ca este cazul sa vorbim putin despre avantajele pe care le poti avea daca optezi pentru o astfel de casa.

Care sunt avantajele caselor ecologice

In primul rand, pretul. In caz ca nu stiai, pretul unei case ecologice poate ajunge chiar si cu 50-60% mai mic decat cel al unei case normale. Diferenta de pret nu este datorata nicidecum unei diferente de calitate, ci ea provine strict din materialele de constructie utilizate. Casele eco reprezinta practic evolutia fireasca a caselor din chirpici ale strabunicilor nostri prin intermediul tehnlogiei existente astazi. Ce inseamna acest lucru? Ca astazi poti locui la fel de confortabil si de sigur intr-o casa construita din materiale 100% regenerabile deoarece ai absolut toate mijloacele tehnice de a-ti satisface absolut toate nevoile.

Pentru a construi o casa ecologica nu ai nevoie decat de lemn, de paie, de lut si de var. Intr-adevar, poate fara reparatii de intretinere regulate nu va avea rezistenta unei case din ciment. Totusi, oamenii care sunt dornici de a experimenta altceva si cred in protejarea mediului cu siguranta ca vor vedea un impediment prea mic in acest lucru. Pentru a va face o idee mai clara despre casele ecologice, aveti mai jos un reportaj despre un roman care a avut curajul sa-si construiasca una si care nu pare sa regrete deloc acest lucru:

Iar in finalul acestui articol, va invitam sa vizionati aceasta galerie de fotografii ale unor case ecologice fabuloase care nu au cum sa nu va impresioneze. De asemenea, va invitam sa ne spuneti printr-un comentariu cand credeti ca vom putea vedea mai des astfel de case si in Romania.

 

 
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *