Avantaje si dezavantaje bucatarie open space

Multe dintre casele ce beneficiaza de spatiu extins si o pozitionare buna a camerelor, au sufrageria si bucataria unite, transformate in incaperi open space Aceasta este o amenajare moderna, foarte indragita si functionala dar care, asa cum este si normal pe langa avantaje prezinta si dezavantaje pe care trebuie sa le cunoasteti inainte de a darama peretii.

Avantajele open space-ului:

In primul rand aceasta amenajare ofera un loc deschis, vast, in care nu se mai pune problema bucatariei restranse. Puteti extinde bucataria fara probleme pana in sufragerie iar delimitarea celor doua  poate fi exact acolo unde doriti.

Atunci cand aveti musafiri,  pe langa faptul ca incap mult mai multi intr-o astfel de incapere, nu va mai exista problema statului in bucatarie a unora si in sufrageria a altora. Va sta toata lumea impreuna si va putea socializa mult mai usor.

Chiar si atunci cand este vorba despre copii, ei pot fi supravegheati mai usor in timp ce dumneavoastra pregatiti masa. Nu va mai impiedica un perete sa vedeti ceea ce fac ei in sufragerie.

Ca si amatori ai schimbarilor, intr-un open space mutarea mobilei va ofera extrem de multa libertate astfel incat sa puteti schimba in foarte multe moduri pozitia mobilierului si a decoratiunilor.

Fiind un spatiu deschis, lumina naturala ce patrunde in incapere este in cantitate mai mare, ceea ce va duce la o economie a energiei electrice nefiind nevoie de aprinderea luminii atat de des ca intr-un spatiu inchis.

Dezavantajele open space-ului:

Incepem prin a mentiona ca inainte de a darama peretii va trebui sa va interesati daca acestia nu sunt unii de rezistenta. In cazul in care vreti sa va aventurati la daramarea unor stalpi de rezistenta, trebuie sa luati in calcul ca amenzile sunt usturatoare si va expuneti la riscuri.

Un open space, reduce intimitatea celor ce se afla in bucatarie, respectiv sufragerie. Depinde foarte mult de persoanele cu care locuiti pentru ca acest aspect sa nu fie unul incomod si zgomotul uneia dintre camere sa nu deranjeze daca ajunge si in cealalta.

Pentru ca atat sufrageria cat si bucataria vor imparti acelasi spatiu, va fi destul de dificil sa asortati tot mobilierul si culorile.

Un alt minus al unui spatiu deschis il reprezinta si incalzirea pe timp de iarna. Daca la curent veti putea face o economie datorita luminii naturale, la caldura acest lucru va fi dificil deoarece spatiile de acest fel se incalzesc mult mai greu.

Ultimul pe lista dar nu lipsit de importanta este aspectul mirosului. Daca nu aveti o hota performanta, atunci cand gatiti, mirosul de mancare va invada intreg spatiul iar in anotimpul rece poate fi greu de aerisit, geamurile deschise racind toata camera (sufragerie+bucatarie). Aici mai trebuie luat in considerare si regimul alimentar daca  este alcatuit din prajeli multe ce aduc mult miros la gatire sau salate si alimente fierte/oparite/inabusite.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *