Aplicarea tapetului pe perete

Pentru aplicarea tapetului pe perete exista un set de reguli si sugestii de care trebuie sa tineti cont atunci cand va montati singur tapetul, astfel incat rezultatul sa fie impecabil.

Mai intai pregatim uneltele necesare montarii tapetului, acestea sunt: masa de lucru, creion, fir cu plumb, rigla, foarfece, cutit, pensula, rola de cuciuc si burete.

Primul pas importat in aplicarea tapetului il reprezinta curatarea peretelui de eventualele straturi de finisaj sau praf. Tapetul se lipeste uniform pe un perete curat si lipsit de gauri. Micile accesorii cum sunt intrerupatoarele, lustrele sau aplicele se scot si se adauga dupa terminarea procedeului de lipire a tapetului.
De retinut ca tapetul nu se lipeste peste vopsea lavabila!

Sa incepem aplicarea tapetului pe perete tinand cont de urmatorii pasi:

1.Masurarea si marcarea foilor

aplicarea tapetului poza 1Masurati inaltimea tapetului de la podea spre tavan, apoi adaugati inca 10 cm si insemnati tapetul pentru a putea preveni aparitia imperfectiunilor.

2.Taierea foilor

aplicarea tapetului poza 2Zona insemnata se taie cu ajutorul unui cutit. In cazul in care foaia de tapet este una simpla, taierea va fi mai usoara, spre deosebire de foaia de tapet cu model unde trebuie sa tineti cont si de continuitatea motivului.

3.Aplicarea adezivului

aplicarea tapetului poza 3Dupa ce ati terminat pregatirea tapetului treceti la urmatoarea etapa de aplicare a adezivului pe suprafata foliilor. Se intinde foaia de tapet pe masa de lucru dupa care se incepe aplicarea adezivului uniform cu ajutorul unei pensule.

4.Aplicarea tapetului pe perete

aplicarea tapetului poza 5Se fixeaza tapetul incepand de jos in sus, adica aplicam foliile pornind de la tavan si il intindem cu grija spre podea. Pentru o aplicare corecta a tapetului peretii trebuie sa fie curati, uscati cu suprafata neteda si dreapta, asta pentru a evitata pe cat posibil formarea bulelor de aer sau a gaurilor.

5.Scoaterea aerului

aplicarea tapetului poza 6Dupa ce ati lipit tapetul pe perete este posibil ca sa se fi format inevitabil bule de aer pe sub tapet. Puteti elimina aerul format folosind o perie cu care sa neteziti prin miscari in V de sus in jos.

6.Marcarea si decuparea zonelor in exces (tavan – podea)

Marcati zona din care veti taia prin apasare cu foarfecele pe zona de intalnire a peretelui cu tavanul. Desprindeti apoi putin tapetul de pe perete si incepeti sa taiati pe linia marcata. La fel se procedeaza si in cazul in care peretele se intalneste cu podeaua, iar excesul de folie trebuie inlaturat.aplicarea tapetului poza 7 8 9

7.Masurarea si aplicarea foilor pe colturile interioare

aplicarea tapetului poza 10 11Pentru a acoperi colturile, trebuie sa aveti in vedere dimensiunile. Prin urmare, masurati intai distanta dintre colturi si abia apoi taiati tapetul. Incepeti aplicarea tapetului de la tavan si intindeti-l catre podea. Asigurati-va ca motivul de decor de pe foile de tapet se potriveste in continuare.

8.Tapetarea colturilor exterioare

aplicarea tapetului poza 12Colturile se tapeteaza cu usurinta, tinandu-se cont de continuitatea motivului. In cazul in care se tapeteaza un colt convex este indicat sa lasati o margine de 4-5 cm.

Dupa ce ati terminat de lipit toate foile de tapet pe perete, neteziti usor cu o perie, pentru a elimina aerul acumulat.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *