Amenajati intelept camera copilului

Camera copilului trebuie de departe, sa fie cea mai vesela si frumoasa din intreaga casa!  Cum cel mic va petrece mult timp in camera sa jucandu-se, socializand, invatand, punandu-si in practica hobby-urile si dormind, parintilor le revine obligatia de a crea aici, atat un taram de basm in care copilul sa creasca fericit cat si unul functional in care copilul sa invete sa se descurce singur.

Iata deci cum ar trebui sa amenajati camera pentru ca acest loc sa fie un  adapost potrivit pentru copilul dumneavoastra:

In primul rand impartiti camera in doua zone, una pentru joaca si una pentru somn. Puteti aseza mobilierul dedicat jocurilor, respectiv somnului in colturile opuse ale camerei sau puteti folosi paravane decorative pentru copii astfel incat sa delimitati clar aceste doua zone.

Alegeti mobilierul potrivit varstei copilului pentru ca el/ea sa il poata utiliza singur, cu usurinta. Nu puteti opta pentru mobilier de dimensiuni normale pana la 14-15 ani, deoarece acesta va fi imposibil de folosit fara ajutor din partea dumneavoastra. Nu uitati in cazul copiilor mici, de protectii speciale ce impiedica accidentarea.

Aveti grija ca ferestrele camerei copilului sa fie unele mari, ce furnizeaza o cantitate suficienta de lumina naturala. In felul acesta, la joaca, televizor sau citit, vederea nu va fi fortata si nu va avea de suferit.

Organizati atat hainele cat si jucariile intr-un mod la indemana celui mic. Daca lui/ei i va fi usor sa isi stranga lucrurile si puna la loc aveti mai mari sanse de a gasi camera curata decat daca organizarea este una complicata sau solicitanta.

Tineti cont de dorintele copilului si decorati camera asa cum ii place. Folositi-va de stick-ere, desene, vopsele, jucarii si orice altceva este nevoie pentru a-i oferi o camera pe placul sau, care sa il reprezinte si in care sa se simta bine si protejat.

Nu decorati sau mobilati camera copilului cu lucruri extrem de scumpe ci mai degraba incantatoare pentru el. Investitiile capitale nu isi au rostul pentru ca in scurt timp gusturile i se vor schimba si isi va dori cu totul altceva in camera iar decoratiunile pretioase se pot distruge imediat in urma jocurilor. Alegeti ceea ce-i place, la preturi accesibile, astfel incat sa obtineti un decor indragit de el dar si ieftin incat orice s-ar distruge, cel mic sa nu fie prea aspru mustrat.

Tinand cont ca o camera pentru copii joaca un rol important in dezvoltarea si cresterea lor, aveti grija ca din decor sa nu faca parte niciodata elemente ce instiga la violenta, depresie sau sperie deoarece acest lucru poate influenta serios atitudinea sa, atat fata de parinti cat si fata de colegi, prieteni, etc.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *