Atentiune, locatari!
Da. Voi cei care locuiti la apartament, casa, duplex sau chiar si garsoniera!
Este timpul sa faceti cunostinta cu placutul si cu utilul.
Ambele deodata!
Este timpul sa vedeti cum se fac amenajari dormitoare in stil modern, frumoase si care maximizeaza spatiul, chiar daca acesta nu este prea mare!
Amenajari interioare dormitoare: Prea mult sau prea putin?
In prima faza, gandeste-te la primele lucruri care iti vin in cap cand auzi “amenajare dormitor”.
Desi vor fi multi (mai ales in lumea online-ului) care iti vor spune ca ai nevoie de birou, canapea si un pat king size in dormitor, tu trebuie sa ai in vedere scopul principal al dormitorului.
Daca nu stii deja, dormitorul este pentru somn si pentru a-ti “reincarca bateriile”, iar pentru asta nu e nevoie de mult. Din contra, pentru confort sporit, ai nevoie fix de asta: de putin, pe principiul “less is more”.
Oamenii de stiinta recomanda pastrarea la distanta in timpul orelor tarzii a obiectelor stimulatoare cum ar fi televizorul, internetul sau calculatorul pentru a nu perturba somnul. Asadar, cu atat mai putine lucruri ai, cu atat mai bine dormi. Suna ciudat, nu?
Amenajari dormitoare mici – Idei de amenajare dormitor cu design modern
Cand vine vorba de design de dormitoare, idei sunt multe, iar tu va trebui sa le gasesti pe cele care sa se potriveasca cu gusturile tale si personalitatea ta.
Iata alte cateva idei de amenajari dormitoare moderne care te vor ajuta sa ai cel mai tare si respirabil dormitor, indiferent de cat de mare (sau mic) este:
Culori deschise
Culoarea alb este expansiva, dand impresia unui spatiu mai mare. Este culoarea ideala pentru dormitoare mici.
Desigur, albul poate fi prea lipsit de personalitate si prea rece. Pentru a contracara aceasta lipsa de culoare, poti avea mai multe straturi de alb cu texturi diferite.
O lampa argintie cu design modern langa pat da o nota de eleganta, iar niste perne crem dau un pic de personalitate albului imaculat din jur.
Lipeste patul de perete
Desi multe stiluri de amenajare a dormitorului au la baza pozitionarea patului in centrul camerei, aceasta nu este neaparat cea mai inteleapta decizie, mai ales cand vine vorba de dormitoare mici.
Pentru a maximiza spatiul dormitorului, pozitioneaza-ti patul la capatul camerei. Astfel, vei crea un coltisor destinat somnului.
Adopta stilul minimalist
Daca te afli in dormitor, uita-te in jur si gandeste-te de ce lucruri te-ai putea lipsi.
Punctul focal este, in mod evident, patul. Apoi, mai ai nevoie de un dulap si o masuta. Mobilierul vechi din vremea comunismului este renumit prin marimea lui. Daca te afli in aceasta situatie, poti substitui masa si dulapul cu unele simple si cochete, de tipul celora pe care le vezi la IKEA.
Oglinzile iti pot “dubla” dormitorul
O oglinda suficient de mare poate da impresia unei incaperi mult mai mare. Pozitionarea oglinzii intr-un mod corespunzator poate fi un mod bun de a reflecta si mai multa lumina in camera. Poti lipi oglinda de perete sau de dulap. De asemenea, o poti sprijini de perete, atata timp cat este suficient de stabila incat sa nu cada daca dai peste ea.
Depoziteaza sub pat
Unele paturi vin cu spatiu de depozitat dedesupt. Astfel, poti chiar sa renunti la dulapul acela mare si sufocant. De asemenea, poti folosi spatiul de sub pat pentru a improviza un spatiu de depozitat. Poti pune hainele in cosuri impletite sau facute din lemn. Pune un prosop peste ele pentru a evita depunerea prafului.
Utilizeaza spatiul vertical
Daca suprafata dormitorului este limitata, insa tavanul este inalt, poti considera sa ai patul la etaj si dulapul dedesupt. Unii se feresc de pat supraetajat, insa, daca nu iti este incomod sa te sui in pat si nu iti este frica sa cazi noaptea in somn, un pat situat la etaj este o metoda eficienta de a-ti maximiza spatiul.
Pune un tapet pe perete
Doar pentru ca dormitorul este mic, nu inseamna ca acesta trebuie sa fie si sec. Adauga un tapet cu modele sau motive frumoase si relaxante.
Tapeturile au o reputatie nu tocmai buna cum ca ar face o camera sa para ingramadita, insa daca alegi stilul potrivit, un tapet poate crea impresia opusa.
Atunci cand alegi un tapet, alege ceva mare, cat sa ocupe tot peretele. De asemenea, este foarte important sa asortezi tapetul cu restul culorilor din camera.
Amenajare dormitor cu un pat “neconventional”
Asadar, am discutat mai sus despre idei de amenajare a unui dormitor in stil modern. Daca v-a placut ideea de a folosi patul cu scop dublu, atunci s-ar putea sa va placa si ideea unui pat “minimalist”, si anume lipsa cadrului. Ideea unui pat format doar din saltea este preferata mai ales de catre generatia mai tanara.
O saltea pusa pe jos confera dormitorului o atmosfera relaxanta si usor jucausa. O saltea fara cadru este ca un poster pe pereti: usoara de scos, ieftina si chic.
Stilul minimalist de amenajare a unui dormitor foloseste deseori acest concept. De asemenea, dormitoarele situate la mansarda pot compensa lipsa de spatiu vertical cu reducerea inaltimii patului.
Desigur, acele prejudecati cum ca ar creste riscul racelii asociat cu “dormitul pe jos” pot face face pe oricine sa priveasca in mod sceptic aceasta idee.
Sunt, insa, saltele special concepute pentru a fi intinse pe jos. Si nu te gandi ca au aspect saracacios. Unele sunt chiar foarte chic ca si design.
De asemenea, renuntarea la cadrul patului te va scuti si de enervanta curatenie a spatiului de sub pat.
Poze amenajari interioare dormitor – Extra idei de amenajari dormitoare simple, chic si relaxante
Iata alte idei de amenajari dormitoare ce te vor ajuta sa iei deciziile potrivite cu privire la design-ul interior al dormitorului tau:
Ai ajuns la sfarsitul articolului. Felicitari pentru asta!
Acum probabil ca atunci cand te gandesti la “amenajare dormitor”, iti vin in cap mai multe idei idei de dormitoare amenajate, simple, ce servesc adevaratul scop al unui dormitor: sa fie spatiul unde dormi si iti reincarci bateriile!
Ai alte idei de amenajare de dormitoare? Nu ezita sa lasi un coment mai jos!