Amenajarea gardului

Primul lucru care atrage atentia la o casa este cu siguranta gardul. Impactul vizual al unui musafir va fi cu mult modificat daca gardul nu se prezinta bine. Gardul si poarta trebuie sa fie la fel ca si restul gradinii, sa exprime acelasi lucru.

Amenajarea Gardului: In primul si in primul rand trebuie sa va hotarati de inainte daca doriti ca gardul dvs. sa fie unul de protectie sau unul decorativ. Gardul viu cu siguranta nu se va incadra in categoria „gard ce imi ofera protectie”, dar in schimb se integreaza armonios in stilul gradinii si a casei.

Gard naturalGardul Viu: Daca stati intr-o zona ferita de riscuri sau intr-o zona pazita un gard viu este mai mult decat suficient. Indicat ar fi sa il dublati cu un strat de plasa de sarma, asa veti tine la distanta animalele.

Gardul viu mai poate fi facut si din plante cataratoare pe o schela metalica. Plantele care sunt perfecte pentru acest model de gard sunt: vita de vie salbatica, iedera, iasomia sau lanicera.

Gardurile vii din thuja sunt si ele estetice si eficiente insa necesita o atentie desavarsita pentru ca arbustii trebuie tunsi foarte des si cu pricepere. Un dezavantaj pentru majoritatea gardurilor vii ar fi ca plantele cresc destul de greu si pana sa ajunga la dimensiunile necesare dureaza destul de mult timp.

Gard din fier forjatGard din fier forjat sau din alte confectii metalice: Daca aveti o gradina minunata in fata casei si doriti sa fie privata de ochii trecatorilor sau daca doriti securitate in propria gradina este indicat sa va faceti un gard din fier forjat cu fundatia din soclu de bet si placat fie cu piatra, fie cu caramida (acest stil se poarta in ultimii ani).

Gardul din fier forjat cere cele mai mari costuri. Pretului fierului forjat este variaza intre 100 si 600 de euro pe metru patrat, in functie de calitatea si de modelul dorit, unele dintre elemente putand fi lucrate manual.

Ca o alternativa mai ieftina ar fi confectiile metalice, pretul lor ajungand maxim la 50 de euro pe metrul patrat.

Gard din CaramidaGard din caramida, beton armat sau piatra naturala: Aceste tipuri de garduri sunt dintre cele mai securizate si va ofera o protectie mult mai mare decat cele de mai sus, de asemenea, ochii privitiorilor nu vor ajunge niciodata in gradina dvs, vorbim de gardurile din beton sau caramida, de inaltimi mari.

Gardurile cu stalpi si din placi prefabricate din beton armat sunt deobicei inalte de 2 metri, iar stalpii sunt de aproximativ 2,5 metri, dintre care se ingroapa in pamant 0,5 metri. Placile cel mai des sunt imitatie de roca naturala si sunt disponibile pe modele diferite. Un metru liniar de astfel de gard este de aproximativ 100 RON. Un dezavantaj ar fi ca aceste placi sunt greu de manipulat si aveti nevoie de transport si de macara sa le montati.

Gard din PVCGard din PVC: Acest model de gard este nou pe piata din Romania si a devenit chiar o alternativa utilizata de multa lume. Sunt si avantaje si dezavantaje la acest gard, spre exemplu, intretinerea lor este neglijabila, spalate din cand in cand arata minunat. Unii distribuitori se lauda cu o garantie de 50 de ani, putin credibil. Un metru patrat de astfel de gard variaza intre 20 si 60 euro, in functie de culoare, model si dimensiuni. Este usor de asamblat fiind format din diferite placi, insa usor degradabil si destul de sensibil la lovituri. Culoarea cea mai ieftina este alba, iar deseori un astfel de gard nu se potriveste la o casa.

gard din lemnGard din lemn: Poate cele mai utilizate garduri, usor de facut, deseori moderne si cu o inaltime variabila dupa bunul plac. Puteti opta pentru un gard din lemn in stil rustic sau de ce nu, un gard combinat cu stalpi si piatra naturala. Aceste garduri au deseori o durata mica de viata, insa pentru a le prelungi durata de viata lemnul trebuie sa fie tratat corespunzator. Stilul acesta de gard se poarta in zonele rurale actual, insa se potrivesc de minune la o casa de vacanta din zona montana fiind integrate in arhitectura perfect.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *