Amenajarea balconului inchis si ingust

Amenajarea balconului inchis si ingust a unui apartament poata da multe batai de cap, tocmai din cauza dimensiunilor mici care face balconul greu de abordat si accesat. Chiar daca la prima vedere pare imposibil sa-i oferi balconului aspectul si confortul ideal, exista variante de amenajare si pentru aceasta zona a casei atat de mica.

Ideal ar fi ca din punct de vedere al design-ului, balconul sa comunice cu restul locuntei, insa chiar si fara aceasta deschidere, balconul inchis poate fi tranformat intr-o zona primitoare si confortabila apeland si la alte idei indraznete.

Amenajarea balconului – Galerie foto

amenajare balcon inchis si ingust 6

Sa incepem cu decorarea peretilor. Fiind vorba de un spatiu mic si inchis, culorile recomandate sunt in special cele deschise, care creeaza senzatia de mai mult spatiu. Spre exemplu, culoarea bej este ideal sa o folosim, mai ales ca imitatie a lemnului, sau folosind faianta de aceasta culoare, ori chiar caramida. Nici culorile neutre precum gri-ul, nu sunt excluse pentru colorarea peretilor sau a lambriurilor. Tapetul pentru balcon poate fi folosit cu incredere. Peretii cu model au intotdeauna la baza un tapet special care sa puna in valoare incaperea. Daca alegeti aceasta varianta, folositi tapete deschise la culoare, cu modele simpliste si elegante, iar daca e vorba de linii, cele orizontale se potrivesc de minune, dand impresia de o marire a spatiului.

In ceea ce priveste pardoseala, exista o multime de finisaje precum parchet, gresie sau piatra, finisaje pe care le alegeti in functie de stilul de amenajare, respectand regula culorilor.

Mai departe, elementele nelipsite dintr-un balcon sunt: florile/plantele, masuta de cafea, rafturile si scaunele sau canapeaua. Toate acestea contribuie la oaza de relaxare pe care ne dorim sa o obtinem prin amenajarea balconului. Toate acestea se integreaza in balcon avand grija la dimensiuni, o aglomerare de obiecte poate strica decorul.

Organizarea este cheia in orice amenajare. Referitor la piesele de mobilier, alegeti scaunele, canapelele si masutele rabatabile. Iar cum florile si plantele sunt nelipsite din orice casa, unde stau cel mai bine decat in balcon?!

Pentru a da un strop de culoare in tot acest spatiu „deschis”, accesoriile va vor ajuta. Orice de la pernute, covorase si tablouri in culori tipatoare, pana la orice alt accesoriu, va vor inviora considerabil atmosfera.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *