Amenajare in stil Feng Shui

dormitor amenajat in stil feng shuiArta Feng Shui este o traditie chineza care urmareste indeosebi in stabilirea relatiilor intre oameni si spatiul in care acestia isi desfasoara activitatile zilnice. Amenajarile din acest stil trebuie luate in serios cu adevarat si se pare ca in ultima perioada a atras tot mai multi adepti. Se pare ca studiile arata ca arta Feng Shui a avut efecte asupra unor oameni pe care s-a facut teste. In urmatorul articol o sa va dam cateva sfaturi pentru a amenaja o incapere in stil Feng Shui cat mai corect.

1. Renuntati la obiectele vechi.
In casa exista o gramada de lucruri vechi si inutile care nu le mai folosim si care ne fura energia pozitiva. Specialistii Feng Shui recomanda sa aruncam la gunoi toate lucrurile vechi pe care nu le mai folosim. Aici se includ: obiectele vestimentare, cadourile, suvenirurile, obiectele decorative care ne displac, etc.
De cele mai multe ori obiectele pe care nu le mai folosim sau pe care nu le mai atingem de multa vreme, reprezinta trecutul si consuma energiile.

2. Feriti-va de locurile cu energii negative.
In general, toate locurile de trecere precum, usi, ferestre, scari, lifturi, reprezinta zone cu energii negative si cu neliniste. Este recomandat sa nu stati in dreptul acestor zone si mai ales sa nu va pozitionati patul sau biroul in fata acestor locuri pentru ca riscati sa fiti mereu stresati si incordati.

3. Dormitorul trebuie sa fie liber
Cea mai importanta incapere, dormitorul, trebuie sa fie mereu un loc de relaxare in care ne retragem cand ne simtim obositi. Specialistii in arta Feng Shui recomanda sa avem un dormitor curat, fara obiecte inutile in el, fara computere, televizoare, fara mobilier si alte obiecte ce ne creeaza un spatiu aglomerat. Dormitorul nu trebuie sa faca parte din bucatarie sau sa fie un loc in care sa facem diverse activitati ce nu au legatura cu relaxarea.

living amenajat in stil feng shui4. Evitati colturile intunecoase si lucrurile ascutite.
Peretii stramti sau colturile intunecoase dintr-o camera fac sa atraga energiile negative, tocmai de asta este de evitat sa stai in aceste locuri pentru a atrage nergiile negative. De exemplu, daca in casa nu exista locuri in care sa patrunda lumina soarelui, este indicats a asezi o lampa in zona repsectiva sau o lumanare decorativa. Lumina va risipi energiile negative din acele locuri.

Obiectele rotunde emana in general energii pozitve si fac ca locul in care te afli sa fie mai conformtabil. De exemplu, mesele patrate sunt considerate daunatoare energiilor pozitive, in timp ce mesele rotunde stimuleaza relaxarea si comunicarea.

5. Atrage natura in camera ta.
Pe langa celalalte puncte, se pare ca arta Feng Shui inseamna si natura si spiritualitate. Pentru a incarca camera cu energii cat mai pozitive obisnuieste a pune in camera decoruri florale naturale, mici arbusti sau copacei, precum bonsai sau bambus.Vezi si alte articole despre:


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *