Amenajare gradina: flori, piatra, rustic

Putem spune ca gradina este cel mai greu spatiu amenajabil din intreaga noastra atributie. In gradina mereu au existat contraste si idei diferite in functie de dorintelor membrilor familiei. Partea feminina a dorit mereu mai multe flori si aranjamente florale, in timp ce, partea barbateasca a dorit intotdeauna mai mult confort si relaxare.

Amenajarea pe baza de flori a gradinii: atunci cand alegeti sa umpleti gradina de flori trebuie sa stiti ca trebuie sa folositi contraste care sa va ajute. Florile trebuie sa fie plantate laolalta si fara spatii prea mari intre ele, altfel riscati sa va esueze amenajarea.
flori in gradina

Helesteu sau iaz: Pentru domnii iubitori de peste este recomandat un iaz sau un helesteu care sa ofere liniste si relaxare in duminicile libere. E important ca iazul sau helesteul sa nu fie de dimensiuni mari, sa fie predominant din piatra si sa aiba mereu apa reimprospatata, fie de la o fantana arteziana, fie de la un robinet. E important de asemenea ca pe marginea iazului sa plantati stuf sau salcie, iar in apa sa puneti plante de apa pentru pesti pentru ca acestea vor crea umbra pestilor in verile toride.
helesteu gradina

Fantana artziana si elemente bazate pe apa: fantanile arteziane sunt minunate, ele atrag energia pozitiva catre casa si ofera totodata bunastare proprietarilor. De asemnea, puteti pune galeti in pamant, ingropate pana la guler, si puteti pune apa in acestea. Pe marginea lor puteti decora cu pietre si flori. Sunt cateva artificii minunate.
fantana arteziana de gradina

Decoratiuni pe baza de piatra. De la mormane de piatra mari pana la mici covorase de pietre albe completeaza o gradina moderna si functionala. Pietrele mari de munte sunt minunate alaturi de decoratiuni pe baza de apa sau flori. Puteti de asemenea sa creati un cadru rustic cu pietre de rau impreuna cu un foisor rustic sau bancute cu umbrele din stuf.
amenajari pietre gradina

Astfel, vedem ca gradina poate fi o adevarata sursa de energie si poate capata vitalitate daca amenajarile sunt facute cu inspiratie. Puteti sa va puneti amprenta pe gradina folosindu-va imaginatia si creand complet un design personalizat.
1 COMMENT
  • Valentina
    Răspunde

    Frumos si la obiect! Felicitari!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *