Aer conditionat, sfaturi si branduri

Caldura excesiva e greu de suportat atunci cand sunteti la birou sau intr-o camera. Lipsa banilor deseori ne face sa induram si sa asteptam vremuri mai racoroase. Dar, daca avem banii necesari, cum ne cumparam un aer conditionat? Dupa ureche? Sau dupa brand? Sa vedem:
aer conditionat

1. Brandul intotdeauna va costa mai mult. Daca alegem sa cumparam un aer conditionat de la o firma renumita pentru asa ceva vom plati cu aproape 30% mai mult decat am plati pentru un aer conditionat de la o firma oarecare.

2. Garantia. Deseori suntem interesati si de garantie. Daca nu vom primi garantie din partea producatorului de aer conditionat atunci este bine sa evitam respectiva firma. E bine ca macar 2 ani de garantie sa aiba respectivul aparat.

3. Reabilitatea aparatului daca s-a stricat. Chiar daca am avut garantie trebuie sa cautam o firma care are un service de reparatii rapid si eficient. Brandurile no-name e posibil sa aibe service-uri foarte nesatisfacatoare care sa nu satisfaca cerintele clientului.

4. Exista internet. Daca inca nu v-ati lamurit cum sa alegeti un aer conditionat, puteti intreba pe internet pe cei care au deja si va pot da raspunsurile de care aveti nevoie.

5. Cumparati in functie de cerintele dvs. E bine sa stiti optiunile pe care le are un respectiv aparat, riscati sa va treziti ca acasa aparatul nu coboara sub temperatura de 22 de grade sau nu creste peste 25 de grade.

6. Unele magazine sau show-roomuri au posibilitatea de a proba respectivele aparate, astfel, veti sti cu exactitate ce produs cumparati.

7. Consumabilele. Aparatele de aer conditionat au nevoie de reconditionari si verificari, trebuie sa inlocuiti cateva filtre uneori sau trebuie sa le curatati cu substante speciale.

8. Clasa energetica si sistemele de filtrare. Toate acestea fac parte din calitatea produsului, aici mai putem adauga si aria de temperatura, materialul din care este facut, greutatea, fiabilitatea, zgomotul produs, capacitatea de incalizre, etc.
Unele aparate pot functiona si ca dezumidificatoare fiind eficiente in perioadele reci cand umiditatea este crescuta.

In concluzie, putem sti clar ca aparatele conditionate ce au in spate un brand sunt cu mult mai de calitate, insa deseori pretul lor poate fi si de 2 ori mai mare decat unul obisnuit.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *