Activitatile lunii Aprilie in gradina

Luna Aprilie, una de primavara in toata puterea cuvantului este cea mai potrivita pentru a va planta flori in  gradina. Dupa ce in luna Martie cand abia se incalzeste vremea este timpul pentru a face curatenie in jurul casei si a scoate de la adapost, plantele in ghivece, luna ce vine ar trebui sa va gaseasca pregatiti de fapte mari in ceea ce priveste decorarea cu flori si verdeata a gradinii.

Aprilie, spun specialistii, este favorabil plantarii florilor ce cresc in tufe dar si celorlalte flori ce au deja bulbi sau tuberculi si urmeaza sa infloreasca la vara sau toamna precum si trandafirilor. Dintre florile ce trebuiesc plantate in aceasta luna amintim: crinii, floarea de piatra, garofitele, crinii de vara, daliile, petuniile, craitele, gladiolele, carciumarese si galbenele. Deasemenea daca aveti plante ce trebuiesc mutate din ghiveci in gradina, ce trebuiesc divizate sau ce au nevoie de schimbarea ghiveciului cu unul mai mare, acum este momentul cel mai bun pentru ca ele sa se poata apoi dezvolta fara probleme.

Tot aceasta luna este ideala si pentru plantarea gazonului ce nu va intarzia sa infrumuseteze curtea cu iarba verde, proaspata in numai cateva zile. Pentru a planta gazon curtea trebuie sapata si curatata de buruieni iar tipul de gazon ales sa fie cel pe care este specificat ca se planteaza primavara. Aveti in vedere si daca zona respectiva este la umbra sau la soare, astfel incat sa cumparati un gazon potrivit si din acest punct de vedere daca va doriti ca el sa reziste peste vara.

Daca aveti gard viu, este momentul sa-i acordati si lui putina atentie. Tundeti-l de crengile uscate ce nu au muguri iar daca peste iarna s-a rarit prea mult, saditi in locurile goale noi arbusti.

Toate plantele sadite in aceasta perioada a anului vor decora si colora frumos peisajul din fata casei pana la toamna.

Si pentru ca nimic sa nu ramana la voia intamplarii, aveti grija ca si gardul ce va impresmuieste proprietatea sa fie intr-o stare buna, indiferent ca este din lemn sau fier forjat.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *