5 obiecte pe care nu trebuie sa le atingi ca musafir

Atunci cand avem musafiri, majoritatea dintre noi ne dorim ca ei sa se simta ca acasa si le punem la dispozitie tot ce este necesar pentru ca timpul petrecut alaturi de ei in casa noastra sa fie apreciat si placut de ambele parti. Atunci cand rolurile se schimba, iar tu devii musafir, trebuie sa stii ca anumiti oameni nu au acelasi sistem de valori ca si tine si este posibil ca anumite gesturi sau comportamente sa deranjeze, iar altadata sa nu te mai invite in casele lor.

In calitate de musafir intr-o casa in care pasesti pentru prima data, trebuie sa stii ca inainte de a te simti ca acasa, trebuie sa ceri permisiunea pentru a face anumite lucruri. Chiar daca gazda iti va spune politicos sa te simti ca acasa, nu lua de bun acest lucru, pentru ca poate fi doar o formalitate.

sxsrsl

Daca va aflati in bucatarie, este indicat sa nu deschizi frigiderul si cu atat mai putin sa incepi sa cotrobai prin el. Unii oameni sunt foarte discreti atunci cand vine vorba despre mancarea lor, dintr-un motiv sau altul si este posibil ca acest gest sa deranjeze. Poti deschide frigiderul numai daca gazda te-a rugat sa faci acest lucru sau daca ceri permisiunea inainte.

Computerul personal este un alt obiect interzis atunci cand te aflii in postura de musafir. Daca ai ceva important de rezolvat, poti folosi telefonul personal, presupunand ca detii un smartphone, iar daca nu, poti folosi calculatorul gazdei numai cu acordul acesteia.corner-computer-desk-white-wood-furniture-home-office-laptop-writing-table-shelf-c32ef283c73c75fe1ce9fd0be5422c4d

Telecomanda este pentru unii oameni un obiect personal, iar pe unii este posibil sa ii deranjeze daca o iei si incepi sa schimbi canalele haotic. Aminteste-ti ca scopul vizitei tale este altul decat sa verifici cate canale poate vizualiza gazda ta pe televizorul din living.

Produsele cosmetice asezate frumos pe raftul din baie sunt destinate uzului personal al gazdei, asadar, in calitate de musafir, daca vrei sa folosesti ceva, trebuie sa ceri permisiunea. Altminteri, vei parea nepoliticos fata de gazda ta, care, cu siguranta, isi va da seama ca i-ai folosit obiectele personale.

dulap-produse-cosmetice

Dulapul cu medicamente si alte obiecte de uz personal si chiar intim, este si el pe lista obiectelor interzise pentru un musafir. Chiar daca poti fi curios in legatura cu ce se ascunde in spatele acelei usite misterioase, este bine sa ii ceri gazdei medicamentul de care ai nevoie daca este cu adevarat necesar sau urgent. Altminteri este posibil sa incalci fara voie un teritoriu foarte personal, iar numele medicamentelor aflate acolo nu iti vor imbogati cu nimic cunostintele medicale.

Asadar, atunci cand te afli in postura de a fi musafir intr-o casa pentru prima data, este recomandat sa ceri permisiunea inainte de a folosi anumite obiecte personale sau de a face anumite gesturi, pentru ca, comportamentul tau este cartea ta de vizita.

 

 
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *