5 modele de case in stiluri specifice

Am o lista de 5 modele de case in stilurile specifice designului. De la modele de case art deco pana la modele de case neo clasice si moderne.

1. Casa in stilul art deco

model de casa art deco
Art deco este un stil care are o multime de influente, de la Egiptul antic pana la Hollywood sau pana la culorile pastelate tropicale din Miami Beach. Structurile art deco sunt tipice cu acoperisuri plate, pereti neteziti, colturi rotunjite si decoratiuni interioare indraznete. Stilul art deco este folosit in general mai mult pentru cladiri de birouri decat pentru case particulare.

2. Arta si naturalete

model de casa in stil natural
Doi tipi s-au gandit sa creeze o casa in stilul in care s-au nascut, si anume, bazandu-se pe arta clasica si pe materiale naturale. Accentul este pus pe materiale naturale precum: lemn, piatra si caramida. Interiorul este caracteristic cu un plan deschis si cu o podea masiva de lemn. Se mai folosesc grinzi expuse si seminee mari ce ofera rigurozitate.

3. Simpla si ieftina

simpla si naturala
Acest stil de casa a inceput sa fie construit prima oara prin anii 1600 si s-au construit in Marea Britanie. Are acoperisuri abrupte si cosuri de fum mari pentru a rezista iernilor reci. Sunt tipice stilului respectivele ferestre de jos pana sus. Cele mai multe case in acest stil au fost construite dupa al II-lea razboi mondial.

4. Arhitectura Coloniala

casa in stil colonial
Stilul acesta a fost dezvoltat in anii 1700. De atunci si pana acum arhitectura coloniala s-a tot dezvoltat dar totodata a capatat si varii schimbari. Astazi, acest stil mai predomina in zone foarte mici, iar cel mai des este prezent stilul Colonial georgian.
Stilul Colonial este cunoscut pentru simetria sa, prin ferestre repartizate unofirm, prin coloanre si cosuri de fum, dar totodata si prin proportionalitatea egala.

5. Casa in stil contemporan

casa in stil contemporan
Arhitectura contemporana este cea mai folosita, ar fi si normal avand in vedere ca se incadreaza anilor in care ne aflam. Acest stil reprezinta un bum al arhitecturii, el este cel care face legatura dintre interior si exterior. Deobicei casele in stil contemporan sunt facute din materiale durabile, au o multime de cai prin care vine lumina naturala, si cel mai des este facuta si din materiale non-toxice.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *