20 de sfaturi pentru o gradina amenajata corect

O gradina amenajata corect arata precum in filmele americane, dar ne putem face si noi acasa o astfel de gradina fara prea mari batai de cap. O sa va explicam 20 de pasi esentiali pentru a avea o gradina cat mai functionala, curata si totodata frumoasa. Haideti sa vedem cum putem schimba aspectul gradinii:

Gradina moderna

1. Aranjati gradina asa incat sa fie 30% iarba, 20% pavaj, iar restu de 50% pietris, apa sau alte plante.
2. Daca aveti o terasa sau un foisor in gradina, acoperiti cu perne banchetele, cat mai colorate, sau puneti draperii semi-transparente in 2 dintre cele 4 laturi ale foisorului.
3. Alege un stil asemantor cu cel din casa, daca in casa nu aveti un stil definit puteti opta din stiluri: modern, clasic, retro sau art deco.
4. Alegeti flori de culori ori calde, ori reci, nu e bine sa le combinati. Daca nu sunteti hotarati ce culori sa alegeti, alegeti doar alb.
5. Faceti culoare din flori si bambus. Plantati cate 8 fire de bambus aliniati alaturi de 8 crini albi, vor face un decor minunat impreuna.
6. Schimbati culoarea gardurilor, a mobilierului de gradina. Ca idee, puteti opta pe culorile ce sunt la moda, alb sau negru.
7. Daca aveti o gradina mica si totusi doriti sa aveti flori, e bine sa optati pentru flori de culori deschise si de mici dimensiuni.
8. Daca aveti perne ce nu va mai folosesc in interior e bine sa le scoateti penele si sa le umpleti pe cele din exterior.
9. Daca doriti sa improvizati un colt in care sa se afle apa puteti face urmatorul lucru: luati o galeata sau un bol de plastic relativ adanc (30 cm), ingropati-o in pamant, puneti apa curata, si ornati-o la suprafata, va iesi minunat.
10. Daca aveti o graidna mica e bine sa puneti intr-un colt intunecat mai multe flori de culori deschise, se va crea o iluzie optica de spatiu.
11. Asezati pietre de-a lungul gradinii pe care se pot calca fara a fi nevoiti sa va murdariti.
12. Un ingrasamant natural pentru pamant ar fi cojile de oua, pisati-le si aruncati-le peste pamant.
13. Daca aveti borduri in gradina la alei, e bine sa optati pentru cele in linie curba si sa schimbati stilul din linie dreapta.
14. Pentru a da o senzatie de inaltime plantati o salcie si la baza sa plantati flori de mici dimensiuni.
15. Serile placute de vara pot fi infrumusetate cu lampi de plastic bazate pe incarcare naturala de la soare.
16. Pentru o gradina cat mai atragatoare, plantati plante agatatoare asa incat sa dea o senzatie de acoperis acestea peste o parte a gradinii.
17. Obisnuiti-va sa plantati flori rezistente asa incat cand sunteti plecat de acasa sau cand sunt batute de ploaie sa reziste.
18. Daca doriti copaci in gradina e bine sa ii cumparati iarna cand sunt mai ieftini cu 25% si sa il plantati tot in anotimpurile reci.
19. Optati pentru arbustii mici ce sunt din Japonia sau China.
20. Asezati fotolii pe gazon unde veti pune cate o masuta, astfel acolo vor fi locurile de ragaz si liniste.
o gradina minunata
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *