Trei modele de case si gradini de lux din Romania

Nu cred ca exista foarte multi oameni care sa nu viseze la case si gradini modeste in locul apartamentelor sau garsonierelor din centrul orasului. Am spus modeste deoarece in Romania nu sunt multi cei care isi permit niste case de lux la cele mai inalte standarde arhitecturale si de design. Totusi, exista si in tara noastra oameni cu posibilitati materiale care au destula viziune incat sa-si proiecteze propria casa ori sunt destul de inspirati incat sa angajeze un designer bun care sa duca treaba la alt nivel.

In acest articol o sa va prezentam trei modele de case si gradini de lux din Romania pentru a va demonstra ca bunul gust nu este chiar atat de rar in spatiul carpato-danubiano-pontic:

1. Casa de vis in Bucuresti

Creata de catre firma de arhitectura si design interior Studio 1408aceasta casa este perfecta pentru tinerii care sunt indragostiti de spatiu, dar vor sa fie cat mai aproape de oras, iar daca se poate chiar in interiorul lui. Casa apartine unui cuplu de tineri care au cumparat-o intr-o stare nu prea buna, iar apoi au reabilitat-o in asa fel incat transformarea ei este acum aproape incredibila. Construita in anii ’40, casa detine si o gradina de 100 metri patrati unde poate fi descoperita o terasa discreta, ferita de ochii lumii si perfecte pentru relaxare.

2. Casa moderna in Timisoara

Daca vrei neaparat sa ai o casa care sa semene cu cele ale vedetelor de la Hollywood, nu trebuie sa te ingrijorezi din cauza faptului ca nu locuiesti aproape de L.A. In imaginile de mai jos, va prezentam o casa din Timisoara al carei design aduce cu cel al caselor care apar in cele mai vizionate videoclipuri de pe YouTude.

Cu o fatada care combina albul si negrul intr-o nota cat se poate de interesanta, aceasta casa pare construita mai mult de relaxare si mai putin de locuit pe termen lung. Spunem asta deoarece, daca va uitati intr-una din pozele de mai jos, o sa vedeti ca piscina enorma si este elementul central al curtii interioare. In cazul unei case locuite pe termen lung, ni se pare normal ca cea mai mare parte din spatiu sa fie ocupata de catre masinile proprietarului impreuna cu garajul acestuia, abia apoi de piscina.

3. Casa exotica la Snagov

Si ultima casa pe care am ales-o pentru acest articol este tot alba, deoarece albul semnifica universalitate, lumina si puritate. Aceasta este creata de catre doi designeri foarte inspirati, Vlad Popescu si Melania Dulamea, pentru o familie norocoasa din Romania. Localizata intr-o zona inverzita, in apropierea padurii si in acelasi timp deloc departe de Bucuresti, casa pe care v-o prezentam acum este spatioasa, luminoasa si detine o piscina care promite cele mai interesante experiente. Iata cateva fotografii care vorbesc de la sine.

In concluzie, putem sa presupunem ca exista mult mai multe case si gradini extraordinare in Romania, chiar daca mentalitatea colectiva ar tinde sa considere acest lucru mai putin probabil. Dupa cum ati putut vedea in acest articol, este un deliciu optic sa admiri astfel de constructii impecabile din punct de vedere arhitectural.

Voi cate astfel de case ati vazut in realitate?
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *