Transformarea balconului in camera functionala

Cine spune ca balconul poate fi numai loc pentru baut cafeaua sau intins rufe?! Acest mic spatiu, parte din apartamentul propriu, poate avea mult mai multe intrebuintari decat banuiti! Nu trebuie decat sa aveti foarte mare nevoie de un spatiu in plus si veti vedea cum, ideile pentru amenajarea balconului incep sa vina, demonstrandu-va ca spatiul de aici poate fi amenajat functional, pentru foarte multe intrebuintari.

Luand in calcul un balcon inchis, cu acces din camera sau sufragerie, de dimensiuni normale, nici prea mare nici prea mic, haideti sa vedem in ce se poate transforma:

Camera de studiu. Fie ca aveti nevoie de un loc linistit pentru a va face temele, a invata, a repeta sau a lucra, balconul va ofera suficient loc pentru a aseza aici un mic birou, cateva  rafturi, eventual si un dulap modest. Va veti putea refugia de tot zumzetul din casa si de tot ce va poate distrage atentia iar in plus biroul si toate celelalte obiecte necesare studiului/lucrului nu va vor mai ocupa loc in camere lasand mult mai mult spatiu aerisit, de trecere.

Camera de lucru. In balcon va puteti crea si un mic atelier unde puteti lucra linistiti, avand la indemana toate sculele si ustensilele. Daca ceea ce lucrati face si putin murdar sau praf, atunci balconul este cu siguranta locul ideal pentru a va desfasura activitatea si a nu mai murdari restul casei.

Bucatarie. In cazul in care aveti nevoie de inca o camera pentru dormit, puteti muta bucataria in balcon si ati rezolvat problema. Aveti nevoie de specialisti pentru a muta conductele de apa si gaz, dar investitia este incomparabila cu cea a cumpararii unui apartament cu o camera in plus. Intr-adevar masa nu isi va gasi loc acolo si va trebui sa o asezati in sufragerie, insa dulapurile suspendate, aragazul, frigiderul, chiuveta  si o masuta de gatit pliabila, prinsa in perete vor sta tocmai bine in balcon. Puteti chiar gasi sau comanda un ansamblu care sa cuprinda o mini bucatarie.

Camera de relaxare. In afara de sufragerie, puteti transforma si balconul intr-o camera in care sa va relaxati sau distrati cu prietenii. Transformarea este utila mai ales in cazul in care locuiti cu parintii si uneori ambii aveti musafiri in acelasi timp. Lasati-le lor sufragerie si retrageti-va cu bunul prieten in balcon.

Desi acestea sunt numai patru exemple, dintre cele mai des intalnite, cu siguranta, in functie de nevoile personale, balconul se poate amenaja si in multe alte moduri astfel incat sa „salvati” spatiu in apartament si sa il folositi inteligent pe cel din balcon.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *