Top 5 cladiri cu cea mai spectaculoasa arhitectura din lume

Top 5 cladiri cu cea mai spectaculoasa arhitectura din lume
Arhitectura moderna din zilele noastre ia forme neobisnuit de spactaculoase, oferindu-ne o imagine in ansamblu cu felul in care vor arata cladirile in viitor. Materialele, formele si tehologiile futuriste cu care se realizeaza aceste arhitecturi seamana izbitor cu ceea ce vedem in filmele SF.

Arhitectii proiecteaza cladiri enorme in formne neconventionale, total iesite din comun. Iata 5 dintre cele mai spectaculoase cladiri cu arhitectura ultra moderna:

1. Muzeul Zayed din Abu Dhabi
Muzeul National Zayed din Abu Dhabi este cu adevarat o cladire uimitoare care te lasa fara suflu, situata pe insula Saadiyat si construita in onoarea seicului Zayed.
Dintre cele 12 firme de arhitectura care s-au luptat pentru onoarea de a proiecta muzeul, Foster and Partnes au castigat si au ridicat aceasta constructie unica.
Cladirea este construita sub forma unor „pene” de otel, inalte de 125 m, menite sa gazduiasca tezaurele istorice ale Emiratelor Arabe Unite.
Muzeul-National-Zayed-din-Abu-Dhabi

2. Casa Operei din Izmir
Un alt concept nou de arhitectura este evidentiat in proiectul prezentat de firma Nuvist Architecture & Design, pentru proiectarea cladirii care gazduieste Casa Operei din orasul Izmir.
Designul arhitectural uimitor combina arta si civilizatia vietii moderne cu identitatea locului. Cladirea este menita sa utilizeze efecte electrice adaptate din sistemul functional urban.
Este o arhitectura la fel de frumoasa sau poate mai mult, ca celebra Casa de opera din Sydney.
casa operei izmir arhitectura

3. Khan Shatyr
Constructia Khan Shatyr este deja o realitate si este o cladire imensa transparenta, in forma de cort gigantic, situata in centrul orasului Astana (noua capitala a statului Kazaskhstan). Imobilul serveste atat ca centru cultural, cat si ca mediu de interactiune sociala intre cetateni.
Cand se lasa seara, cladirea devine uimitoare datorita luminilor colorate din interior.
Khan Shatyr

4. Muzeul de Arta Contemporana din Cagliari – Italia
Muzeul de Arta Contemporana din Cagliari, Italia, este proiectul castigat prin licitatie de catre arhitectii companiei Zaha Hadid, in mod clar adeptii unor concepte arhitecturale futuriste. Cladirea ocupa circa 12.000 de metri patrati cu vedere la apa.
muzeul de arta, Cagliari, Italy

5. Turnul Luna din Dubai
Aceasta cladire imensa in forma de luna este construita pentru a servi ca biblioteca, loc de organizare a conferintelor si restaurant.
turnul luna din dubai
De asemenea cea mai cunoscuta cladire cu o arhitectura impresionanta din Dubai este Burj Al Arab.
dubai burj al arab
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *