Tipuri de piscine pentru casa

Toamna se numara bobocii, vara se numara piscinile. Caldura din timpul verii ne impinge spre diferite forme de a ne racori. Vacantele pe litoral reprezinta solutia ideala pentru a evita caldura si vacarmul orasului, insa nu ne putem permite sa petrecem o vara intreaga pe litoral. Asadar, multi opteaza pentru solutii mai accesibile, cum ar fi piscinele din oras sau de la periferie. Totusi, oricat de bine ingrijite si curatate ar fi acestea, va expuneti la niste riscuri. In plus, poate doriti sa aveti parte de intimidate si sa va bucurati de soare si apa intr-un mediu restrans de prieteni sau cu familia. De ce sa nu aveti propria voastra piscina?

Desigur, intretinerea unei piscine implica costuri si efort, dar pentru cei care isi permit luxul de a avea o piscina privata, merita toata investitia.

Designul piscinelor variaza foarte mult, in functie de gusturi si spatiul pe care il aveti la dispozitie. Exista piscine de toate formele si dimensiunile posibile. Materialele difera si ele foarte mult, de la cele mai economice pana la cele mai pretentioase.

Va vom prezenta o lista cu materiale utilizate in construirea piscinelor:

Piscina cu manta de otel este o solutie optima datorita pretului avantajos si a timpului scurt de instalare. Folia exterioara este rezistenta la razele UV si la intemperii  Acest tip de piscina este proiectata pe o manta de metal, care apoi e fixata pe o structura de beton.

Piscina cu polipropilena  face parte din categoria piscinelor construite din plastic. Are avantajul de a fi instalata foarte usor, corpul piscinei este asezat pe un soclu de beton de aproximativ 15 cm. Pot fi usor personalizate, se gasesc sub forme diverse si pot fi accesorizate cu trepte antiderapante.

 Piscina ceramica este realizata dintr-un material prefabricat, ca si piscina cu polipropilena, insa materialul este de calitate superioara si isi mentine culoarea. Montarea este simpla si rapida, unii producatori recomanda amplasarea pe un strat de pietris, altii  recomanda amplasarea pe un strat de beton. De obicei, corpul acestor piscine cuprinde trepte si zone de sezut. Pretul este implicit mai mare, dar merita, avand in vedere experienta estetica pe care o ofera.

 Piscina ISOSTONE are ca material de baza polistirenul, avand o capacitate de izolare termica foarte buna. ISOSTONE ofera doua variante de construire: cea cu luciu de apa si cea cu folie. Este o piscina rezistenta, placile de pe fundul piscinei au doua randuri de fier beton, cu o grosime de 20 cm.

 Piscina din beton armat este cea mai longeviva tehnica de construire a piscinelor. Aceasta tehnica a rezistat printre noile tendinte de astazi, deoarece este foarte rezistenta si se ridica la inaltimea cerintelor de pe piata. Pavajul este alcatuit din gresie sau mozaic cu sticla. Ca si piscina ISOTONE, ofera doua variante de construire: varianta cu luciu de apa, sau varianta cu nivelul apei coborat fata de suprafata finisata.

Daca pana acum am prezentat si detaliat piscine care necesita o investitie destul de mare, cei cu un buget restrans nu trebuie sa se simta omisi. Exista solutii pentru toata lumea.

Piscina gonflabila este avantajoasa pentru cei care detin un spatiu ma mic si in special pentru cei care au copii, deoarece pericolul de accidentare este redus.

Ce trebuie sa stiti despre piscinele gonflabile? Costurile pe care le implica vizeaza cheltuielile legate de umplerea si golirea piscinei, curatarea si purificarea apei si costurile generate de consumul de energie, deoarece majoritate piscinelor de acest fel sunt dotate cu echipamente electrice. Un set complet de accesorii pentru piscine gonflabila ar trebui sa contina: sistemul de filtrare ( pompa de filtrare/recirculare si filtru cartus )scara, folia de protectie, prelata, accesoriile pentru curatare, skimere si DVD-ul cu instructiunile de instalare. Foarte important de stiut legat de amplasarea bazinului, nu il pozitionati sub linii de current electric sau deasupra unor tevi sau cabluri.

Fie ca veti opta pentru o piscina clasica sau una gonflabila, pe langa bucuria de a va balaci intr-un mediu intim, trebuie sa va asumati responsabilitatea intretinerii bazinului. Metode si reguli de ingrijire a piscinei gasiti aici.




Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *