Tavanul, moduri de reconditionare si decorare

Tavanul reprezinta un detaliu important din designul interior al unei incaperi. El este cel care iese cel mai des in evidenta atunci cand un vizitator ne paseste pragul. Este important ca acesta sa fie integrat complet in decorul general al incaperii si pe deasupra sa ofere o stare de cupola, bolta, asa incat sa nu creeze disconfort.

Tavanul este greu de amenajat in cele mai multe dintre cazuri, asa ca, multi aleg sa il lase nefinisat. Vopsindu-l sau varuindu-l un pic unii cred ca au terminat cu decorarea sa, insa, de cele mai multe ori acestia se inseala.

Tavanul fals

Se face cel mai des din placa de rigips ce va fi acoperita si finisata cu gleturi. Este una dintre cele mai folosite variante pentru decorarea tavanului pentru ca, este usor de ansamblat, nu necesita o munca prea mare si totodata, va iesi complet la drept dupa finisaj.
tavan fals
Tavanul fals mai poate fi placat si cu placa de polistiren inainte de a fi placat cu rigips. Acest lucru ofera un confort termic mai ridicat.

Clasicul tavan gletuit si varuit

Este cel mai folosit mod de a amenaja un tavan. Se aplica plasa pentru a nu se crea crapaturi in timp si se finiseaza cu glet. Dupa ce s-a uscat gletul se aplica unul sau doua straturi de var.

Tavanul cu spoturi si picturi

Un tavan obisnuit, fie facut din rigips fie finisat obisnuit poate fi infrumusetat cu spoturi (cu ajutorul placilor de rigips), creand diverse forme si aplicand spoturi de lumini. De asemenea, tot acesta poate fi decorat fi cu dungi si modele din var, sau, poate avea aplicate mini-fototapete sau stickere ce infrumuseteaza decorul.
tavan cu spoturi

Pentru cei mai cu dare de mana exista si tavanele instelate care noaptea lumineaza precum cerul instelat. Acestea pot ajunge pana la 2000 lei si nu mai necesita alte costuri, pentru ca, cei care se ocupa de astfel de tavane va vor asigura si instalarea acestuia.




Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *