Stilurile anului 2012 in amenajarile interioare

Anul 2012 vine cu tendinte noi in amenajarile interioare si exterioare. Spre exemplu, majoritatea designerilor incep din nou sa foloseasca obiecte de mari dimensiuni sau sa creeze din nou decoruri minimaliste, chiar daca anul trecut le cam refuzau.

1. Obiectele cu volum mare din nou in trend! Chiar daca nu mai erau la moda unele obiecte de dimensiuni mari, iata ca in anul 2012 ele sunt reinventate. Paturi inalte si voluminase, biblioteci pe suprafete mari de perete sau scaunele cu spatare inalte au devenit din nou la moda.

2. Culori calde si luminoase. Au inceput sa se poarte paletele de culori de nuante solare si luminoase, galben deschis, sau orange, chiar si rosu.

3. Decor Electric sau decor Minimalist? Iata ca in 2012 decorul minimalist ia fata celui electric fiind inlocuit de majoritatea persoanelor ce au inceput sa isi redecoreze interiorul.

4. Revine stilul agresiv de culoare. Designerii presimt ca majoritatea celor ce isi vor decora interioarele vor incerca din nou sa creeze starea de „wow” si sa readuca trendul Barbie.

5. Stiluri cu accente feminine. Ca si in anii trecuti stilul feminin ramane la putere, acest stil putand fi gasit cu usurinta printre tapetele ce se comercializeaza sau pe printuri. Mai nou, acest stil incepe sa apara si pe piesele de mobilier.

5. Claritatea arhitecturii interioare. 2012 readuce in trend noul stil de amenajare clara si concisa cu obiecte si accesorii cu forme artistice nu doar abstracte.

6. Interioare in palete de culori inchise. Designerii presimt un nou stil gen anii 1980 cand interioarele erau in tonuri inchise si dramatice. Culorile „negru si rosu” vor fi din nou in trend, atat in amenajarea interioara cat si in stilurile de imbracaminte.

7. Materialele naturale si eco. 2012 aduce o schimbare in bine in materie de obiecte si accesorii natuarale. Blanurile, covoarele dar si pernele din materiale sintetice vor fi inlocuite cu altele din materiale naturale facute din matase, lana, casmir sau bumbac.

8. Trendurile de culori. Griul va fi o culoare care va putea fi folosite in toate combinatiile de culori si texturi. Vor fi la moda culorile pietrelor pretioase precum rubin, smarald, ametist sau safir, dar si nuantelor coralilor, auriu, turocaz, sau argintiu.

9. Stilul exotic revine. Paletele de culori exotice si materialele exotice vor fi regasite in multe inteioare in anul 2012. Stilurile inspirate din diverse culturi asiatice sau africane vor aduce idei decorative diversificate, iar multe dintre ele vor oferi veselie si caldura spatiilor interioare.

In concluzie aflam ca stilurile elegante si confortabile s-au intors, dar si materialele luxoase si luminoase sunt din nou la moda. Oricum, creativitatea nu va impiedica pe nimeni sa respecte aceste trenduri.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *