Stilul Shabby Chic la mare cautare pentru casa!

In mod sigur cunoasteti stilul Shabby Chic si il apreciati chiar daca, unii dintre dumneavoastra nu stiau pana acum exact ce denumire poarta. Mai exact, stilul Shabby Chic este acela ce pune accent pe simplitate, confort si eleganta, un stil retro imbinat cu nou insa fara prea multe accente vintage. Acest stil cu totul nou si indragit in special de femei va poate transforma casele intr-unele primitoare, calde, imbinand intr-o maniera armonioasa vechiul cu noul, insa nu “vechiul” acela vintage, ci vechiul cochet, adaptat momentului, reconditionat, etc.

Shabby Chic foloseste modele florale, culori pastelate, mobilier pictat in culori deschise, accesorii din fier forjat si elemente din dantela, fara insa a exagera cu niciunul dintre acestea.

Cum va puteti amenaja apartamentul in stil Shabby Chic

Culorile. Se pot folosi la mobilier si tapiterii nuantele pale de crem, gri, bleu, roz, verde sau galben insa schema cea mai frecventa de culori este alcatuita din alb, roz si verde ce se potrivesc de minune cu putina inspiratie si alegand variante pastelate, placute si relaxante.

Combinatiile de modele. Shabby Chic se obtine imbinand modele de dungi cu patrate si cu flori, toate contribuind la un aspect cald si primitor al camerelor. Alegeti o culoare care sa se repete in fiecare dintre cele trei modele si cu siguranta veti reusi sa asortati corect decorul.

Mobila alba. Destul de rar intalnita mai ales in casele din Romania, mobila alba este cea mai importanta pentru a putea realiza un decor Shabby Chic. Fie ca veti cumpara piesele de mobilier cu aspect usor antichizat, fie ca le veti reconditiona si vopsi pe cele existente, transformarea este una garantata care va lumina si va aduce un plus de viata fiecarei camere.

Elemente din metal. Pentru a avea si piese ce ies in evidenta din culorile pastelate ce alcatuiesc marea parte a decorului, va puteti folosi de elemente metalice. Candelabre, lustre, veioze, suporturi pentru polite, sine pentru perdele, manerele usilor, accesoriile din baie sau bucatarie, toate aceste asi nu numai pot fi din fier forjat sau alte metale.

Decoratiuni. Florile si lumanarile sunt principalele elemente de care stilul Shabby Chic se foloseste pentru a crea atmosfera ideala. Florile nu pot lipsi nici ca imprimeu pe materiale insa nici in vaze pentru a parfuma incaperea. Betisoarele, uleiurile si mai ales lumanarile, va pot ajuta deasemenea sa parfumati dar si sa creati seara o atmosfera intima si calda cu o iluminare difuza, fara a va mai folosi de becuri.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *