Solutii de iluminat pentru fiecare incapere din casa

Intr-o casa exista o serie de elemente care imbinate corect si cu bun gust pot sa creeze o atmosfera armonioasa si placuta. Un element decorativ foarte frumos dar care nu se potriveste deloc cu stilul casei dumneavoastra este de ajuns ca sa distruga armonia care ar trebui sa domneasca in incapere. In concluzie, fiecare detaliu este important si trebuie gandit cu mare atentie. Iluminatul joaca si el un rol esential in definirea unei ambiante in care atat dumneavoastra cat si musafirii sa va simtiti confortabil.

Dispozitivele de iluminat indeplinesc atat un rol functional, cat si un rol estetic si ambiental. Lumina dintr-o incapere are o capacitate de a va crea o stare de bine, cat si de a va indispune, in masura egala.

Pentru a trai o experienta fericita in materie de iluminat, va recomandam dispozitivele de iluminat pe baza de LED. Acestea sunt surse de lumina miniaturale, acoperite cu fosfor, ce produc lumina la trecerea curentului electric prin ele.

De ce sa alegeti LEDurile in devafoarea surselor traditionale?

In primul rand, LEDurile se dovedesc a fi mai eficiente decat sursele traditionale de lumina, sunt cu pana la 85% mai performante decat sursele incandescente.  LED-urile produc lumina intr-un mod eficient, prin folosirea diodelor emitatoare de lumina.

Pentru fiecare incapere in parte, este recomandabil sa folositi tipuri de lumina diferite, in functie de necesitati si de amplasarea incaperii.

Iluminatul din living room poate fi armonizat cu ajutorul structurilor suspendate cu leduri. Daca sunteti pasionati de arta spre exemplu si va place sa va decorati incaperile cu tablouri, puteti sa le evidentiati printr-o lumina calda pe baza de led. Benzile cu led sau aplicele sunt ideale pentru un iluminat general.

Pentru dormitor, unde doriti desigur sa creati o atmosfera intima, de liniste si relaxare puteti folosi aplice cu leduri cu lumina calda sau spoturi incastrate in cazul in care aveti un dormitor de inaltime mica.

 In baie, sectorul cel mai vizat este cea in care este pozitionata oglinda. Lumina din aceasta zona trebuie sa fie calda, sa nu lase umbre, sa nu fie nici prea stralucitoare pentru ca aici se desfasoara activitatile de ingrijire. Aplicele cu leduri sau spoturi sunt cele mai potrivite in acest sens.

 Bucataria este impartita, in general, pe doua zone: zona de gatit si zona de servire. Spoturile cu leduri montate pe plafon sunt potrivite pentru zona de gatit. Pentru zona de servire este recomandat un corp de iluminat suspendat, reglabil la inaltime, in functie de dispozitia dumneavoastra sau de evenimentul pe care il celebrati.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *