Semineul – o alegere eleganta pentru incalzirea casei tale

Pentru ca tot a inceput anotimpul ploios, este vremea povestilor si a ceaiurilor calde. Si unde se poate intampla lucrul acesta mai bine decat in fata unui semineu? Un semineu poate fi pur si simplu o zona de afisare sau poate fi constituit dintr-un combustibil solid. Orice combustibil are avantajele si dezavantajele sale. Tipul de incalzire pe care il alegeti va fi influentat de puterea de ardere. Optiunile dumneavoastra cand treceti la un combustibil complet diferit sau cand instalati sau renovati un semineu depind de punctul de pornire. Daca dispuneti deja de un semineu, puteti pune orice tip de incalzire la intrare atata timp cat combustibilul indeplineste reglementarile. Daca nu aveti deja un semineu, puteti instala o soba cu lemne, sa construiti o intrare falsa, sau sa alegeti un stil contemporan.

Tipuri de seminee

 

Semineul pe baza de lemn

Semineul pe baza de lemn este specific stilului rustic. Acest semineu deschis are multe avantaje si se potriveste de minune pentru atmosfera de familie.

Semineul pe baza de gaz

Semineul pe baza de gaz  reprezinta o alternativa mai rentabila la semineul cu lemne. Semineul pe baza de gaz nu produce fum, iar temperatura se pate regla rapid, in functie de preferinte.

Semineul pe baza de etanol

Semineul pe baza de etanol este un model modern, atat din punct de vedere al materiei folosite cat si al designului. Inovatia este ca foloseste un combustibil eco, pe baza de plante.

 Semineul electric

Cel mai mare avantaj al acestui semineu este ca se gaseste sub o varietate de modele. Modelele noi prezinta un consum mediu de electricitate.

Tipuri de incalzire

Alegerea tipului de incalzire va fi constransa de tipul de combustibil care va fi valabil pentru tine, de constructia semineului si de linia de ardere in cazul in care exista. Daca nu aveti cos de fum, puteti instala incalzire electrica.

Combustibilul solid deschide focul

Focul arde lemnul sau carbunele. Cele mai eficiente tipuri de incalzire sunt acelea  in care un flux corespunzator de aer poate sa aprinda focul. Copertinele ajuta la orientarea combustibilului in directia de ardere.

Incalzirea pe baza de gaz

Acestea sunt alimentate de gazul natural sau de propanul lichid. Acest tip de incalzire este foarte igienic si convenabil. Producatorii vor specifica cerintele de ardere – in acest caz se foloseste in mod obisnuit puterea de ardere, asa ca un semineu nu este necesar.Vezi si alte articole despre:


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *