Semineul: element central

Semineul este o constructie compacta si solida, care poate fi alcatuita din caramida, piatra, marmura, metal sau fonta si care degaja caldura datorita combustibilului din caminul constructiei.

semineu-clasic-living

La inceput, semineul a fost o constructie simpla din piatra, asezata in mijlocul camerei, iar fumul degajat se risipea printr-o gaura din tavan. Acesta a fost perfectionat in timp, aport important in evolutia semineului avand Printul Ruppert, in anul 1678 inventand sistemul de ventilare. Astazi ne bucuram de o gama variata de modele de semineu, care au la baza acelasi principiu de construire.

semineu-gri-living-modern

 

Semineul poate fi de mai multe tipuri, in functie de materialele din care este alcatuit si de combustibilul folosit.

Un semineu din piatra poate fi captusit cu tigla din fier in interior, astfel incat nivelul de caldura degajata sa fie mai mare. Acest tip de semineu este potrivit si pentru cabanele construite din lemn, datorita protectiei din interior, realizata din fier.

semineu-electric-living

Semineul din beton armat este foarte des intalnit in casele vechi din SUA, insa acest tip de semineu mai este foarte rar construit, din cauza crapaturilor care pot aparea in constructie odata cu arderea combustibilului.

In prezent, semineul a capatat dimensiuni, stiluri de constructie si design diferite, semineul contemporan fiind atat o sursa de caldura, cat si un element central de decor inedit al incaperii.

semineu-living-contemporan

Semineul poate deveni elementul central al unei incaperi, daca obiectele de mobilier sunt dispuse in jurul acestuia, asemenea modelului american.

semineu-central-living-cochet

O alternativa pentru decorarea semineului este montarea unei oglinzi deasupra acestuia, care va oferi incaperii luminozitate si spatiu.

Fie ca ne referim la un semineu modern sau la unul clasic, televizorul arata foarte cochet suspendat pe perete, desupra acestuia, aceasta practica fiind foarte in voga in special in clasa sociala superioara.

semineu-electric-living-modern

Daca ti-ai dorit dintotdeauna sa ai in casa ta un semineu, insa nu iti poti construi unul din cauza planului casei care nu permite acest lucru sau pentru ca locuiesti la bloc, solutia este un semineu electric.

televizor-semineu-living

Semineul electric imita cu succes aspectul unui semineu din piatra, fara a produce fum si fara pericolul unui incendiu. In plus, un anumit model de semineu electric are incorporat chiar si un sistem sonor care imita sunetele produse de lemn in timpul arderii, astfel incat sa redea perfect ambientul creat de un semineu adevarat.

Acesta iti va incalzi casa in aceeasi masura ca si un semineu construit din piatra, este cochet si poate fi amplasat atat intr-o casa, cat si intr-un apartament la bloc.

 

 

 

 Vezi si alte articole despre:


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *