Reconditionarea gresiei si a faiantei

Gresia si faianata sunt facute din materiale foarte puternice, sunt impermeabile, se pot curata fara probleme si sunt usor de aplicat. Problema este atunci cand ne-am saturat de ele si dorim sa le schimbam forma sau aspectul. E destul de greu sa le indepartam de pe podea sau de pe perete pentru ca cel mai des sunt lipite extraordinar de bine.

Ce facem daca dorim sa schimbam un pic aspectul si sa nu le dam jos?
Metoda clasica ar fi urmatoarea: spargem gresia si o inlocuim cu alta mai noua. Asta ar insemna o munca grea, multa mizerie si praf, si de asemenea, costuri foarte mari.

Cea mai simpla metoda este urmatoarea: schimbarea aspectului general al gresiei sau a faiantei. E foarte usor sa lipim peste placile vechi noi placi.

Una dintre cele mai simple metode este: vopsirea faiantei sau a greseiei cu vopseluri speciale ce se gasesc in magazine, sau, sa le aplicam folii adezive de diferite culori si modele.
vopsire faianta aptipilduri faianta

Pentru cei carora le este teama sa aplice o noua faianta peste cea veche pot opta pentru schimbarea aspectului cu lacuri speciale sau cu folia.

Pentru a face asta se fac urmatorii pasi:
1. se spala faianta foarte bine si se indeparteaza depunerile de grasime si praf.
2. se indeparteaza siliconul care s-a folosit pentru a sigila colturile. Daca optati pentru lac, faianta trebuie sa aibe un aspect neted si curat.
3. se aplica lacul in unul sau mai multe straturi.

folii adezive faiantaFolia adeziva: este cea mai utilizata metoda de a schimba look-ul faiantelor si a gresiilor. In general se lipeste pe fiecare placa pentru ca au forma predefinita. Totul se face foarte usor cu un material de intins si netezit pe baza de cauciuc. Puteti opta pentru diferite modele si forme de folii. Puteti alege de la flori pana la animalute sau forme abstracte.

Din nefericire aceste folii nu rezista foarte mult, maximum un an de zile sau chiar doi daca sunt ingrijite, insa, este o metoda usor de folosit, rapida si foarte ieftina in comparatie cu celelalte. Daca doriti un look de moment si o reconditionare scurta de circa un an, puteti opta fara probleme la foliile pentru faianta.

Daca se vor forma mici bule pe durata aplicarii foliilor le puteti sparge folosind un ac si intanzind ulterior zona pentru netezire.Vezi si alte articole despre:


2 COMMENTS
  • armand
    Răspunde

    Unde as putea gasi in Bucuresti folie adeziva pt. gresie? Am cautat dar nu reusesc sa dau de nici un magazin.

  • Alisa
    Răspunde

    Ai gasit folie adeziva pentru gresie pana la urma? Vad ca n-ai primit nici un raspuns, exact asta caut si eu dar nu reusesc sa gasesc pe nicaieri. Multumesc anticipat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *