Recoltarea semintelor, bulbilor si legumelor se face in octombrie, inainte de venirea frigului. Afla si tu cum se face recoltarea semintelor, bulbilor si legumelor, pe fiecare categorie in parte chiar acum:
Recoltarea semintelor
Pentru recoltarea semintelor se alege o zi insorita si uscata. Odata recoltate, semintele legumelor, fructelor si florilor se duc cat mai repede intr-un loc uscat si se intind pe o suprafata plana, cu suficient loc intre ele. Dupa uscare, semintele se pot depozita in borcane sigilate sau in pungi de hartie, cu eticheta pe ele.
Recoltarea bulbilor
Acum este momentul prielnic sa scoti din pamant bulbi de crin, bulbi de gladiole, radacinile tuberizate ale daliilor si rizomii canna. Dupa scoaterea lor din pamant este nevoie sa fie curatati si depozitati in ladite la loc adapostit, in conditii de intuneric si racoare, dar fara inghet. Aici se vor odihni cateva luni si vor acumula substantele necesare pentru a inflori anul urmator.
Recoltarea legumelor
Trebuie sa recoltezi toate radacinoasele precum: morcovi, telina, sfecla, ridiche neagra etc. Iti recomand recoltarea pe timp uscat, racoros, cand solul este zvantat. Daca vrei ca morcovii proaspat recoltati sa se pastreze un timp mai indelungat este bine sa le elimini varful, apoi sa ii invelesti in plastic si sa ii depozitezi in frigider, unde vor tine pana la doua saptamani.