Piscine naturale

O piscina naturala este mai degraba un iaz de gradina care este bine amenajat asa incat acesta sa nu se murdareasca, asa incat acesta sa isi mentina sanatatea si totodata sa isi mentina iarba acvatica sanatoasa.

Cum sa faci o piscina naturala? Pai in primul rand trebuie sa stii ca ai nevoie in primul rand de o zona cu pamant lutos, care sa nu permita apei sa se infiltreze in panza freatica si sa goleasca iazul. Ai nevoie de o sursa de apa curata si cotinua, chiar un izvor.

Imagini cu piscine naturale

piscina naturala
O piscina naturala nu va avea niciodata o apa super curata de culoare azurie, ci va avea o culoare verzuie data de plantele din apa.
Insa, niciodata nu sunteti in pericol intrand intr-o asa apa, pentru ca atata timp cat plantele acvatice rezista in acest mediu sau pestii rezista, inseamna ca apa are o calitate buna si nu pune in pericol sanatatea.

Tot ce trebuie sa stiti este ca daca piscina naturala nu are o sursa continua de apa, este foarte probabil ca la suprafata apei sa se faca matasea broastei, o alga verde si deseori cu un miros nu foarte placut. Pentru a o indeparta trebuie sa curatati des iazul asa incat sa nu se depuna la suprafata. De asemenea, trebuie sa eliminati posiblele broscute ce si-ar putea face prezenta.

piscina naturala 2

piscina naturala 3

Piscina naturala trebuie sa aiba functie si de iaz, dar si de biotop atractiv. Totodata, fauna si flora nu trebuie uitata. De cele mai multe ori, multe specii de pesti pot mudari apa, insa daca alegeti pestii adecvati, acestia chiar vor pastra sanatatea iazului.

Ca si flori si plante pentru piscina naturala va recomandam sa folositi nuferi, liana de apa, stuf, trestie de zahar.

iaz de curte

piscina naturala 4

Este important ca in mijlocul piscinei sa se afle si un sistem de propulsare a apei in sus pentru a o oxigena, mai ales in cazul in care in apa aveti vietati acvatice.

piscina naturala 6

iaz de gradina
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *