Pe baza de apa: iazuri, piscine, fantani arteziene

Apa reprezinta un punct cheie in designul interior si exterior. Traditia chineza si japoneza ne invata sa fim legati de apa pentru ca ea reprezinta puritate si energie pozitiva in viata. Chiar si medicii ne spun ca apa reprezinta oglinda fiintei umane (omul este 75% apa).

Va voi prezenta cateva piscine mai mult decat moderne si minunate, fantani artezine ce pot fi construite de catre oricine, si un iaz frumos ce l-am vazut intr-o curte la un francez.

Trebuie sa stiti de inainte ca apa este strans legata de celelalte elemente ale universului, si anume: iarba, piatra, copacul, elemente natuale intr-un cuvant.

fantana arteziana 2

O fantana arteziana de gradina, cu o bordura din piatra de munte, nelipita cu adeziv, si cu multe pietre de rau. Sub pietrele de rau exista niste gratii prin care se scurge apa.

fantana arteziana

In fantana arteziana simpla, pe nivele.

piscina ultra moderna
O piscina mai mult decat moderna, cu zone prin care curge apa (fantani).

piscina moderna 2
O fantana moderna, cu un semicerc prin care curg mici fasii de apa sub forma de fantani. Intrarea in piscina se face prin acest rond, intrand pe la fund si iesind in fantana printr-o gaura. Ideea nu este unica si este aplicata in mai multe zone.

piscina moderna
Piscina asemanatoare cu cea de mai sus, cu un rond prin care se intra in piscina.

fantana arteziana prin perete
O fantana arteziana ce iese din perete si curge intr-o mini piscina.

fantana arteziana pe trepte
Acest stil de fantana arteziana este unic putem spune. Apa curge prin mici canale si ajunge in unor trepte. Din nefericire, designul inconjurator nu ajuta fantana sa iasa in evidenta.

fantana arteziana japoneza
O fantana arteziana de tip japoneza. Apa curge prin tuburi de bambus intr-un decor natural si minunat.

iaz in gradina
Acest iaz este unic si se gaseste in curtea unui francez. Apa este curata si are pesti din varii specii. Este bazat pe multa piatra, tocmai de asta apa se mentine curata, neavand namol sau nisip prea mult pe fund.

Are un aspect nesfarsit in zare pentru ca este facut intr-o zona de deal si are pexiglas acolo, fiind ca un acvariu in acea zona.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *