Organizarea lucrurilor din casa

Orice casa, fie ea de dimensiuni reduse sau nu, intampina deseori probleme in ceea ce priveste organizarea lucrurilor. Daca nu sunteti destul de creativi sau ordonati, puteti ocupa tot spatiul liber al casei, total inutil, fapt ce va crea apoi un decor si o atmosfera greoaie, transformand toate incaperile in camere dificil de folosit.

Aspecte importante in ceea ce priveste organizarea lucrurilor

Nu va lasati hainele, oriunde, prin casa. Mai ales atunci cand sub acelasi acoperis locuiesc mai multe persoane, este important ca fiecare sa isi puna hainele fie in cosul de rufe murdare, fie in sifonier. Organizati pe caprarii tot ce aveti de la asternuturi, prosoape, haine de sezon, incaltaminte, etc. Gasiti cate un loc pentru fiecare si nu le amestecati intre ele. In felul acesta, totul va fi usor de gasit si frumos organizat iar spatiul din casa liber, neincarcat de haine aruncate peste tot.

Atunci cand incepeti sa faceti curat nu „ascundeti” pe unde incape, tot ce va sta in cale. Intai sortati toate lucrurile ce nu sunt la locul lor, asezati-le acolo unde trebuie si abia apoi incepeti curatenia. O metoda ce va simplifica cu mult curatenia saptamanala este ca orice folositi sa puneti imediat la loc, evitand astfel incarcarea meselor sau a rafturilor cu lucruri ce isi au locul in alte parti.

Cand doriti sa cumparati o piesa noua de mobilier, asigurati-va ca aveti ce arunca. Daca nu va indurati sa eliminati mobilierul vechi si doar cumparati piese noi, in curand nu veti mai avea pe unde trece iar combinatia de mobilier vechi-nou in multe cazuri poate rezulta nepotrivita. Deasemenea tot ce inseamna mobilier, daca nu dispuneti de camere extrem de mari, incercati sa asezati pe langa peretii incaperilor lasand mijlocul camerelor cat mai liber.

Un alt truc util pentru a organiza lucrurile din casa este folosirea cutiilor. Daca nu aveti o debara sau camara unde sa asezati lucrurile folosite rar, cumparati cutii cu capac, din plastic sau carton, in care sa puteti depozita orice iar apoi sa le puteti aseza pe sifonier, sub canapea sau pe rafturile inferioare ale bibliotecii, unde nu deranjeaza.

Daca aveti copii, in camera lor faceti ordinea cat mai usor de pastrat si organizati jucariile si hainele lor simplu, astfel incat ei sa isi poata face curatenie singuri atuci cand este nevoie.

Tot pentru a obtine cat mai mult spatiu, nu pastrati lucrurile pe care nu le mai folositi doar din cauza nostalgiei. Faceti cadou sau aruncati tot ce nu va mai este de folos si eliberati spatiul ocupat de aceste lucruri in favoarea unora noi, utile.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *