Obiecte de mobilier – Modern vs. Clasic

Acasa este acolo unde iti este inima, asadar, casa este locul personal, intim, in care se regasesc toate activitatile tale, amintiri, obiecte dragi si, cel mai important, oamenii dragi. De aceea, atunci cand alegem obiecte de mobilier pentru casa, acestea trebuie sa fie in concordanta cu personalitatea noastra si cu stilul de viata. In ultimii ani, atat tehnologia, cat si obiectele de mobilier s-au transformat, s-au modernizat, adaptandu-se prin forme, dimensiuni si functii practice la provocarile stilului de viata.

home-sweet-home

Daca esti in pas cu tehnologia si cu schimbarile, cu siguranta acest lucru se va observa si in preferintele de decorare si vei alege obiecte de mobilier modern. Acestea au dimensiuni reduse de cele mai multe ori, pentru ca incaperea sa arate cat mai spatioasa si aerisita.

Gorgeous-Living-Room-Inspiring-with-White-Wall-Paint-Color-and-And-Wooden-Floor-also-White-Sofa-Set-and-White-Coffee-Table-and-Single-Ottoman-and-Unique-Bookcase-and-TV-LCD

Una dintre caracteristicile mobilierului modern este inaltimea redusa a acestuia, astfel incat camera sa fie spatioasa la nivelul ochilor, oferind aspectul  ordonat si aerisit. Obiectele de mobilier modern pot fi alcatuite din texturi precum lemn, sticla sau chiar metal, acestea impreuna oferind un design futuristic.  Atunci cand vine vorba de forme, obiectele de mobilier modern vor avea forme geometrice bine definite, simetrice, chiar abstracte.

roz

 

Avantajele unei case cu obiecte de mobilier modern sunt spatiul economisit, spatiul folosit inteligent si practic, libertatea de a te juca cu forme, culori, texturi, aspectul permanent de “nou” al intregului spatiu.

Untitled

Capcana unei case amenajate cu obiecte de mobilier modern este aceea ca uneori, incaperile pot parea reci, lipsite de viata si este posibil sa nu simti nicio diferenta intre spatiul de la birou si spatiul de acasa.

modern-living-room-furniture-idea-jpg1

Casa poate fi cu adevarat un loc cald si primitor daca o amenajezi folosind obiecte de mobilier clasic.De asemenea, obiectele de mobilier vintage sunt realizate preponderent din lemn, care inspira caldura si siguranta.

living-room-beautiful-blue-lving-room-ideas-with-wonderful-soft-blue-paint-walls-decoration-with-sectional-upholstery-gray-couch-plus-white-floral-printed-cushion-with-metal

 

Mobila veche, vintage, pastreaza inca aerul anilor de aur, istoria, amintirile si ofera un ton aristocrat oricarei incaperi.

White-Living-Room-with-Vintage-Furniture-Set

Daca ai o canapea veche, realizata in stil baroc, aceasta poate fi elementul principal al livingului, oferind aspectul clasic, vintage intregii incaperi. Astazi poti gasi foarte usor firme care se ocupa cu recapitonarea sau reconditionarea mobilierului vechi, care isi pastreaza, inca, valorile, autenticitatea si farmecul de odinioara. O casa decorata in stil clasic poate include toate elementele de decor pe care ti le doresti.

modern-white-curtain_best-modern-pink-sofas_sweet-purple-cushion_round-white-coffee-table-plus-green-floral-vase-in-table_round-rustic-side-table_rustic-sideboards_black-sma

Avantajele unei case amenajate cu obiecte de mobilier clasic sunt caldura pe care o inspira, libertatea de a include toate elementele preferate ale familiei tale, costurile reduse ale elementelor de decor, libertatea de a alege dintr-o gama variata de texturi, culori, marimi, libertatea de a include in decor elemente de mobilier vechi, dragi, ale familiei.

vintage sofa modern living

Cu putina imaginatie, poti fuziona foarte ingenios cele doua stiluri de amenajare, astfel incat casa ta sa satisfaca nevoile si gusturile intregii familii.

Tu ce stil ai ales pentru obiectele de mobilier din casa ta?

 

 Vezi si alte articole despre:


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *